Dia Mundial del Teatre 2016: Guia pràctica

Redacció

El 27 de març es el Dia Mundial del Teatre i Barcelona se sumarà a les celebracions amb diversos actes, promocions i reivindicacions.

LA PROGRAMACIÓ: ACTIVITATS DEL 21 DE MARÇ

–Ruta teatral en Bus Turístic

Enguany, donada la coincidència amb els dies festius de Pasqua, s’han avançat els actes al dia 21 de març. L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitza unes rutes amb Bus Turístic on s’explicarà la història dels principals teatres de la ciutat a partir del guió de Carme Tierz i Xaver Minuesa, que han publicat el llibre ‘Barcelona ciutat de teatres’. El punt de sortida i d’arribada serà davant del Hard Rock Cafè de Plaça Catalunya i cal reservar plaça:

Formularis de reserva: Bus Turístic de les 11:30h12:30h16:00h17:00h18:00h

–Visita a la nova Sala Beckett i presentació del Joc del Teatre

TEATRE_BARCELONA-beckett-REVISTA_1

L’obertura d’un nou teatre es una excel·lent noticia per la ciutat, és per això que l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) vol celebrar el Dia Mundial del Teatre a la nova seu de la Sala Beckett que s’inaugurarà la propera temporada i descobrir els seus espais i els seus projectes, encara que la sala no estigui del tot acabada i en funcionament. A les 12h, doncs, es farà el que en certa manera serà una “visita d’obres” que permetrà satisfer la curiositat i descobrir aquest nou espai teatral.

Just després, es presentarà El joc del teatre, un joc de taula que vol descobrir el complicat procés de posada en escena d’una obra de teatre, des del dramaturg, els assajos, la producció fins la nit de l’estrena. A la Sala Beckett hi haurà una versió gegant del joc on actors, directors i productors, convertits en fitxes, faran una partida d’un joc que ha estat pensat com una eina divulgativa i pedagògica per teatres i escoles. L’acte finalitzarà amb un vermut i la lectura del Manifest.

(!) Per aquests actes a la nova Sala Beckett, cal invitació i confirmació d’ADETCA.

–XVIII Premis de la Crítica

TEATRE_BARCELONA-premis_critica_XVII_2014-REVISTA

Els Premis de la Crítica arriben a la majoria d’edat organitzats per segon any per Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques. En aquesta convocatòria, per primer cop es concedirà el premi Arts de Carrer i durant la gala s’anunciarà la guanyadora del Premi Anita. L’acte de lliurament tindrà lloc el mateix 21 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Hi actuarà la companyia Kamchàtka i serà conduït pels periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.

Podeu veure tots els nominats al web de Recomana.

CAP BUTACA BUIDA: LES PROMOCIONS

Teatre Barcelona vol celebrar el Dia Mundial del Teatre tot oferint promocions exclusives per a veure els millors espectacles en cartellera al millor preu. Trobareu més de 30 ofertes per gaudir del teatre en AQUEST APARTAT ESPECIAL.

MANIFEST: LES REIVINDICACIONS

Per segon any consecutiu l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya presenta el seu Manifest del Dia Mundial del Teatre en format audiovisual per tal de donar visibilitat a la realitat laboral de gran part dels professionals de les arts escèniques del nostre país. Feu-li un cop d’ull:

I com cada any, l’Associació també se suma al missatge internacional, que aquest any ha anat a càrrec del director de teatre rus Anatoli Vassiliev i que, entre d’altres coses, anima a anar al teatre així:

«El teatre ens ho pot contar tot. Com viuen els déus en el cel; com llangueixen els presos en les coves subterrànies oblidades; com ens pot enaltir la passió; com ens pot destruir l’amor; com prescindir d’una bona persona; com regna l’engany; com viu la gent en pisos; com viuen els infants en camps de refugiats; com retornen al desert i com se separen dels seus éssers estimats.

Aneu al teatre, ocupeu-ne files senceres al pati de butaques i a les galeries! Gaudiu de la paraula i de la representació! Aquí teniu el teatre. No el negligiu ni us el perdeu per molt atrafegada que sigui la vida.»

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Sant Andreu s’omple de dansa

Sant Andreu s’omple de dansa

Del 21 al 29 d’octubre el SAT! Teatre celebra la 19 edició del Festival Dansat, amb 7 espectacles que inclouen dansa contemporània, dansa teatre, danses urbanes, dansa clàssica i d’arrel. […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!