Cinc dones trenquen el silenci a ‘Crits’, a La Gleva Teatre

Redacció

La Gleva Teatre presenta aquest mes de gener Crits de la Companyia Antàrtica, un espectacle que a través de cinc monòlegs explica la història de cinc dones al llarg de cinc dècades.

“Ens agraden els relats que enfonsen els personatges en una sèrie de dilemes morals i aquestes dones s’han d’enfrontar amb la mort d’algú que estimen”, explica la companyia que avisa que aquests no són els únics dilemes que mouen als personatges: la llibertat, la solidaritat, acabar amb el conflicte de classes o a la indiferència social davant les injusticíes són també temes importants per a les protagonistes (interpretades per les actrius Nur Costa i Carlota Gil). “El que més ens mou no és la reivindicació, sinó dibuixar personatges diferents, que no accepten el rol que la societat té per ells”, apunta la companyia: “Aquestes dones, testimonis o causants d’una mort, trencaran les cadenes lligades a un passat difícil”. 

L’espectacle, escrit i dirigit per Martí Figueras i Jesús U. Labay Gómez recórre cinc dècades diferents amb les seves batalles socials: la repressió franquista dels anys 40, la  violència de gènere i familiar en els anys 60, la incorporació de la dona al mercat  laboral als 70, l’impacte de la SIDA dels anys 80 o l’actual reivindicació d’un habitatge digne l’actualitat. 

El muntatge es podrà veure del 19 al 30 de gener al teatre de Sant Gervasi. Més informació, imatges i entrades aquí:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!