Brodas Bros, Brincadeira, Juanra Bonet i Marcos Franz a ‘Una nit de bojos’

Redacció

Un any més torna Una nit de bojos!, organitzada per Pallapupas. Aquest any, a més, se celebra coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, el 27 de març.

Des del 2003, Pallapupas ajuda a persones que pateixen trastorns mentals a través del teatre de l’oprimit. A la seu de l’entitat, prop de Plaça Espanya, cada dijous s’obren les portes perquè tothom pugui anar a veure la seva tasca, plasmada en una obra de teatre.

El teatre que fan, no vol ser una teràpia per tractar la salut mental des de l’enfoc mèdic, sinó una manera de fer que les persones diagnosticades es relacionin amb l’entorn i deixin de sentir-se estigmatitzats per la societat. Els proporciona una manera d’expressar-se lliurement, perquè quan són a l’escenari, totes les etiquetes desapareixen i poden centrar-se en les seves qualitats i no en els seus diagnòstics.

L’espectador experimenta una transformació emocional durant tota l’obra on empatitza directament amb els actors i amb les seves històries, que contenen situacions dramàtiques i còmiques però reals. Fa remoure sentiments sense vergonya, ni estigmes, ni barreres. Un teatre que explota les diferències i fa que persones que normalment no podrien, gaudeixin de l’experiència (i els beneficis) de ser actors i actrius.

TORNA ‘UNA NIT DE BOJOS’

Un cop a l’any, Pallapupas organitza Una Nit de Bojos! per presentar la feina realitzada per les tres companyies durant tot l’any, on els actors de les companyies amateurs tenen l’oportunitat de realitzar aquests exercicis teatrals i expressar-se dalt d’un escenari. Transmetre al públic el missatge que les persones amb patiment mental són habituals al nostre entorn i que hem de conviure-hi amb normalitat.

L’espectacle del dilluns 27 compta amb la participació d’artistes convidats que representen diferents disciplines i s’entrecreuen en el fil conductor de les actuacions centrals. Alguns d’ells són Juanra Bonet & David Fernàndez, Brodas Bros & Brincadeira o Marcos Franz.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!