El Black Friday també balla: 5 imprescindibles de la dansa

Redacció

A dies grisos, bona cara i molta dansa!

El Sâlmon arriba a la seva 5a edició consolidat com la cita imprescindible per conèixer els nous talents de la dansa, enguany amb més propostes que mai de creadors locals i internacionals. Una de les propostes imprescindibles és l’espectacle d’Albert Quesada, Undostresundos, una aproximació al flamenc des d’una mirada contemporània.

Grand Applause, de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, qüestiona les convencions en les arts escèniques i investiga el llenguatge i els formats expositius. Una proposta sorgida de l’anterior edició del Festival on es podrà veure una coreografia que recorre una arquitectura virtual basada en la ficció de l’òpera Carmen de Bizet.

I de l’arquitectura a la fisicalitat. En aquest cas, explorada en un entorn oníric. Això és el que fa Manuel Rodríguez a R.E.M, on hi participen des d’una model a un lluitador, personatges i objectes que tenen un nexe en comú: l’escenari.

I fora del Sâlmon hi trobem dues propostes ben diferents. La companyia IT Dansa presenta tres brillants coreografies amb la participació del públic al Gran Teatre del Liceu: Wad-Ras, Un ballo i Minus 16.

I la companyia Thomas Noone Dance, resident al Sant Andreu Teatre (SAT!), celebra el seu 15è aniversari. Premi Ciutat de Barcelona 2011 en la categoria de dansa, és una companyia que val la pena a conèixer, tan en la seva vessant de dansa contemporània per adults com familiar. A més de la seva tasca comunitària, amb projectes la voluntat d’ampliar el públic de la dansa. Acompanyeu-los a bufar les espelmes!

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!