Benvinguts al teatre familiar!

Mercè Rubià

Aquesta setmana els menuts de casa han començat l’escola i poc a poc tots tornem a la rutina. Si ja penseu en el cap de setmana i busqueu activitats per fer amb la família, no dubteu en fer una ullada a les obres de teatre per a tots els públics que hi ha a Barcelona. Hem fet un repàs de la temporada perquè pugueu triar i remenar.

TEATRE_BARCELONA-tot_festival_titelles_0

Per als més menuts

Les famílies amb la canalla més petita teniu cita obligada a La Puntual, durant tot el curs hi trobareu espectacles de putxinel·lis a partir de dos anys que segur que els encantaran. Comencen aquesta primera setmana de curs amb els titelles de cap No sin mi unicornio i No tinc por, que ens explica la primera nit que en Pere dormirà sol. També us rebran amb els braços oberts al SAT!, el teatre familiar de Sant Andreu, on hi trobareu titelles, dansa i teatre amb obres com Codi Postal 00, una obra de teatre gestual i música que ens porta unes cartes de desitjos i somnis plenes de secrets dirigides a les pors, o L’Endrapasomnis, que comptarà amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca. Sense oblidar-nos del Teatre Jove Regina, que porta anys programant espectacles per a tots els públics. Hi trobareu des d’espectacles a partir de 3 anys, com La Bella Durment, a obres adreçades a nens i nenes de primària, com l’Inventor d’il·lusions. Al Círcol Maldà hi aterraran, ni més ni menys que Les Supertietes, una obra basada en els Contes intantils contra tot pronòstic d’Empar Moliner i Acluca els ulls, un conte en forma de concert teatralitzat. Al Poliorama també aposten per l’adaptació de contes com Les princeses també es tiren pets o El Llibre de la Selva, a més de musicals com El Petit Dalí, que ja va estar al teatre de la Rambla la temporada passada.

TEATRE_BARCELONA-Moby_Dick_0

Per als que ja són a primària

Els nens creixen molt ràpid i cal trobar espectacles per a cada moment, per sort, cada cop hi ha més teatres que aposten pel teatre familiar. Un és el Teatre Lliure, que des de fa quatre anys tira endavant El Lliure dels Nens amb espectacles de d’èxit com Moby Dick, que es podrà veure el mes de novembre després que la temporada passada exhaurís localitats. També hi podreu veure -i participar- de La Biblioteca de cuerdas y nudos, una instal·lació de fusta on José Antonio Portillo hi guarda manuscrits, partitures, dissenys i objectes plens de missatges de cordes i nusos. També el Romea recupera aquesta temporada la programació infantil, que durant molts anys havia dut a terme conjuntament amb la Revista Cavall Fort. El Petit Romea tindrà tres obres, Patatu, d’Àngels Bassas, basat en els seus contes, Els Secrets de Mr. Stromboli, un firarire que va amb el seu carro ple d’andròmines amunt i avall, i Perduts a la Viquipèdia, d’Anna Manso, una aventura científica per conèixer Leonardo Da Vinci, Watt o Faraday. Al Teatre Nacional hi trobareu l’estàtua d’El Príncep Feliç, d’Òscar Wilde, observant les misèries dels habitants de la seva ciutat.

Tampoc no podeu deixar passar per alt els musicals que es faran aquesta temporada. A l’octubre arriben les cançons de Disney al Teatre Borràs de la mà de Gisela y el Libro Mágico. Al Barts hi podreu veure El petit príncep, un dels contes més universals, explicat a través un musical de petit format amb les veus d’Elena Gadel, Manu Guix i Àngel Llàcer i al Liceu, una òpera fantàstica dirigida pels Comediants, La petita flauta màgica.

teatre_barcelona_circa_opus_0

I per als que estan a punt d’acabar-la

Si els vostres fills ja s’estan fent grans, no patiu, hi ha un munt d’espectacles aptes per a tots els públics que podreu gaudir conjuntament. Precisament al Teatre Nacional podeu portar-hi petits i grans a veure dansa, sobretot si són futbolers, perquè Cesc Gelabert convertirà les jugades del Barça en una peça de dansa contemporània, Foot-ball. També podeu acostar-vos al Born i anar a La Seca-Espai Brossa. Tenen un munt d’espectacles per a tota la família que, a més a més, us faran riure, des de la Commedia dell’Arte de La Mascarada Fantàstica, l’humor seriós del Pàjaru d’en Pere Hosta, La Triologia de Mozart i La Flàuta Màgica dels premiats Dei Furbi, passant per la màgia d’en Hausson. Si sou més de circ, només cal que enfileu cap a l’Ateneu Popular de Nou Barris, que durant tot el curs programa diferents espectacles per a tots els públics i, a més, amb descomptes per als menors de 14 anys. I si teniu ganes de musical, no dubteu de portar-los a veure Mar i Cel al Teatre Victòria, perquè de ben segur quedaran impressionats amb el vaixell pirata i les cançons del mestre Guinovart.

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!