‘Bangkok’, el thriller polític que no es pot perdre Ada Colau

Redacció TeatreBarcelona

Bangkok és un thriller polític que tracta d’entendre aspectes de la situació que estem vivint, bebent de la sàtira política, la comèdia i el drama, i que acull La Villarroel en el marc del Festival Grec, amb la interpretació dels actors Carlos Álvaro-Nóvoa i Dafnis Balduz. En paraules de Ramon Simó –director del festival–, l’autor i director Antonio Morcillo ha fet “un molt bon text, fantàstic, que val molt la pena veure”.

TEATRE_BARCELONA-bangkok-REVISTA_1

Un home (Álvaro-Nóvoa) arriba a un aeroport amb un bitllet a Bangkok que va comprar per internet: troba les instal·lacions buides, no operatives, i no hi ha avions ni passatgers, només un guarda de seguretat (Balduz).

Morcillo explica que la idea va sorgir de veure “aquesta quantitat d’aeroports i altres equipaments buits, que generen moltes despeses durant molt de temps i no es fa res per aturar-los. Em semblava molt teatral”. L’obra transcorre en un aeroport d’Espanya, que “tot i que a tothom li deu venir al cap un que comença per C, no és cap lloc concret, i també podria ser Murcia, Extremadura, Ciudad Real…”, suggereix. La defineix com una obra política, però també una comèdia sarcàstica, “divertida, ferotge, amb to canyer”. “L’obra pretén posar sobre l’escenari certs models econòmics i socials que estan molt criticats per la societat, que comença a demanar el canvi polític i sent hostilitat cap als bancs. Barcelona es un exemple de la societat civil agafant el poder: L’ha de venir a veure Ada Colau!”, afirma divertit.

Segons Álvaro-Nóvoa, el text suposa un gran repte pels actors: “Té un gran arc d’interpretació, amb molts colors”. L’espectador descobreix poc a poc qui és cada personatge, que deixa veure la informació en petites dosis: “Pels espectadors, veure un combat entre dos actors de generacions tan diferents és molt interessant, jo l’aniria a veure només per això!”, comenta Balduz, que recorda que el text va guanyar el Premi SGAE de Teatre 2013, “però ara és encara més vigent, es molt visionaria”.

Vídeo: Albert Ibáñez

Text: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!