Tota la informació sobre el 17è Festival de Pallassos de Cornellà

Redacció

Els Pallassos, aquelles “persones vestides de manera estrafolària que fan riure”, arriben demà a Cornellà disposats a fer de la ciutat del Baix Llobregat una gran carpa, un gran circ per a totes i una àgora per a la reivindicació i la dignificació del clown. Més de 100 pallassos i pallasses participaran en la 17ª edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, del 17 al 23 de novembre.

teatre_barcelona-festival-pallassos_nas-arrelat

Aquest any, i capitenejats pel gran Tortell Poltrona, el Festival vol fer arribar les rialles a tots els racons de la ciutat. Els pallassos ocuparan carrers, places, carpes, escoles, residències de gent gran i molts d’altres espais de la ciutat. En qualsevol lloc pot haver-hi un nas vermell! El periodista cornellenc, Jordi Évole, serà l’encarregat d’entregar les claus de la ciutat perquè els pallassos puguin “envair” de manera pacífica la vila. Nens, nenes, escoles, veïns, treballadors i curiosos estan convidats a rebre els “nous habitants” de Cornellà que arribaran amb transport públic el dimecres 19 d’octubre en un acte de reivindicació cultural i festiu.

Carpa i Carrer

Plaça Catalunya serà de nou el lloc on es col·locarà la carpa que acollirà 5 Gales diferents, i en les que participaran entre 5 i 7 companyies a cadascuna, amb artistes com Jango Edwards, Pepa Plana, El Tricicle, Claire Ducreux, Chapertons, Marcel Gros, Cia La Tal i Leandre Clown, entre d’altres; amb uns mossos de carpa excepcionals, la Srta Titat & Marta Carbayo i els presentadors de cada espectacle, Tortell Poltrona, Jose Luis Redondo i Gorka & Cia. El carrer serà l’altre escenari on s’hi podran veure espectacles programats i improvitzacions inesperades. Hi participaran la companyia Circ’Hulon; els pallassos Mabsutins; la música en vinil i el car-tunning de LP Mix; the Melting Poutpurri de Los Excentricos; La Bella Tour; Maiurta, el petit circ de fusta i lona de Los Galindos; la música dels 80 d’Eddy Eighty; el talent esportiu de Ricky, el professor de tenis; el Museu al Carrer de Claret Clown; Metro y Medio, l’univers d’equilibris excèntrics de Maku Fanchulini; el teatre gestual i la comèdia slaptick de Jean Philippe Kikolas; els malabarismes de Javi Javichy; Pere Hosta o com col·locar una porta; Las Polis de Marta Sitjà i Fany Giraud; l’espectacle itinerant de Pep Callau i els Pepsicolen; el Cantaclown de Marta Carbayo; les històries plenes de malícia i d’humor de Pocosapiens; Intermezzo, de Teatro de Anónimo; el Tanque Gurugú perseguint a un pallasso pels carrers de Cornellà d’Asaco Producciones i fins a un total de 60 companyies.

teatre_barcelona-festival_pallassos-revista_1

La primera Convenció del Món Pallasso

Una de les grans novetats d’aquesta nova edició serà la celebració de la primera Convenció del Món Pallasso, del dimecres 19 al divendres 21 d’octubre, que vol recuperar i dignificar Charlie Rivel, una de les figures humorístiques més importants del nostre país i parlar dels “drets i deures” dels pallassos. Durant tres dies, pallassos i pallasses i tots els professionals d’aquest món participaran en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions… tot posant en comú les seves idees entorn de tres temes sobre els quals debatre: ‘La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos’, amb Leo Bassi com a ponent/animador; Jango Edwards conduirà la segona taula de discussió, ‘El codi deontològic dels pallassos’, i Tortell Poltrona serà l’encarregat de fer de ponent/animador de ‘Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió’.

El Premi Nas d’Or: al pallasso suís Dimitri

Com cada any, el Festival tindrà un moment de record i homenatge amb l’entrega del Premi Nas d’Or a alguna personalitat que durant la seva carrera hagi ajudat a acostar i divulgar el que és “ser pallasso” Aquest any el Premi Nas d’Or es lliurarà al pallasso suís Dimitri, recentment desaparegut i que va participar en la gala de la primera edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà l’any 1984. En anteriors edicions van ser guardonats, entre d’altres, Tortell Poltrona, Mary Santpere, Arturo Castilla, Leo Bassi, Monti i Emilio Aragón “Miliki”.

Pots consultar tota la programació del festival aquí

TEXT: Neus Molina

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!