Andrés Lima porta ‘La doctrina del Shock’ de Naomi Klein al Teatre Lliure

Rubén Garcia Espelta

El director i dramaturg Andrés Lima presenta al Teatre Lliure un díptic d’espectacles basat en l’obra La doctrina del Shock de Naomi Klein: El Cóndor y el Puma i La Tormenta y la Guerra, que es podran veure a Barcelona del 14 al 17 d’abril.

Shock 1: ‘El cóndor y el puma’

El Cóndor y el Puma, escrita a vuit mans juntament amb Albert Boronat, Juan Cavestany i Juan Mayorga, parteix des del mateix punt del llibre: relacionant unes investigacions psiquiàtriques amb l’ultraliberalisme que promulgava l’Escola de Chicago, la missió del qual era instaurar, a tota costa, el capitalisme a nivell mundial. Com a resultat: els cops d’Estat a Xile i a l’Argentina.

“El neoliberalisme i el capitalisme del desastre s’han imposat a la majoria d’occident, estem immersos en aquest sistema”, explica Lima: “Ens semblava interessant reflexionar sobre les seves causes, sobre les seves conseqüències”. “Més que fer una anàlisi, allò que ens interessava era la narració dels fets històrics i la seva transformació en espectacle”, indica el director i dramatirg, i afegeix: “És una història molt potent i molt propera que barreja llenguatges, del teatre documental al teatre de varietats”.

El repartiment d’aquesta primera part està integrada per Antonio Durán ‘Morris’, Natalia Hernández, Esteban Meloni, Maria Morales, Paco Ochoa i Juan Vinuesa.

Shock 2: ‘La tormenta y la guerra’

La segona part, La tempesta i la guerra, recontrueix el triomf del liberalisme econòmic des de Thatcher i Reagan fins a l’infern sirià. L’obra comença on va acaba la primera part als anys 80, amb la revolució conservadora capitanejada a Europa per Margaret Thatcher i als Estats Units per Ronald Reagan i culmina al primer gran xoc del segle XXI: la guerra de l’Iraq, guerra en què les societats occidentals en van ser partícips.

En aquesta peça participen actors com actuen Antonio Durán ‘Morris’, Alba Flores, Natalia Hernández, María Morales, Paco Ochoa i Juan Vinuesa.

Més informació, imatges i entrades a:


Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Bergman o com viure envoltat de dimonis

Bergman o com viure envoltat de dimonis

La baronessa Karen Blixen va prometre l’ànima al diable a canvi de convertir tot el que visqués en una història. D’aquell pacte van néixer títols com Memòries d’Àfrica o El […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!