Àlex Rigola parla d’amor i teatre amb ‘La gavina’ de Txèkhov a La Villarroel

Redacció

Àlex Rigola torna a La Villarroel, sala on va estrenar la seva celebrada adaptació de la pel·lícula Marits i mullers, el 2015, signant una versió lliure i la direcció de La gavina, un espectacle que ens parla d’amor i teatre amb Eudald Font, Chantal Aimée, Roser Vilajosana, Melisa Fernández i Xavi Sàez.

L’obra d’ Anton Txékhov, renovador del drama contemporani i autor del qual Rigola és un gran coneixedor i que li ha inspirat muntatges anteriors com Ivànov Vània (2017), és el punt de partida per un espectacle de nova creació. En línia amb els nous llenguatges que fa temps que experimenta i amb al seu darrer treball, la colpidora Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers, Rigola juga a difuminar els límits de ficció i realitat, persona i personatge. Tres actrius, 1 actor, 1 creador/ actor i un director / dramaturg ens parlen de les seves emocions, de les seves pors, de les seves frustracions en els àmbits de l’amor i el teatre.

En aquesta peça Rigola s’interessa per l’existencialisme de Txékhov i les seves reflexions sobre l’amor, però també per la resta de temes que tracta: “L’autor també parla de teatre i ens permet parlar dels neguits d’una persona que viu d’aquesta professió i dels seus traumes“, explica Rigola

Experimentar amb Txèkhov

L’argument de l’original es combina amb reflexions i vivències personals de director i intèrprets per explorar sentiments com la insatisfacció, l’amor no correspost, la solitud i el temor a la vellesa amb una mirada, com la del mateix Txékhov, carregada alhora d’ humor i de nostàlgia.

Àlex Rigola és una de les personalitats més reconegudes i amb major projecció internacional de l’escena catalana i de l’estat. Director, dramaturg i productor teatral ha estat director del Teatre Lliure, de la secció teatral de la Biennal de Venècia i dels Teatros del Canal de Madrid.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt asseguren que els espectadors els ho havien demanat: “Escriviu-ne una segona part perquè la primera acaba amb una intriga, que voldríem saber quin […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!