‘Acció mutant’ a La Caldera

Redacció

La Caldera oferirà els propers 18, 19 i 20 novembre el cicle Acció mutant. El cicle té la intenció de navegar per la memòria de l’espai del centre de creació ubicat a Les Corts, que abans d’un centre per a la dansa i la creació escènica va ser un cinema, i molt abans, una fàbrica de cotxes. Aquest viatge, que compta amb la col·laboració del Festival Fenòmens i creadors nacionals i internacionals, posarà el focus en els diferents usos i funcions que ha tingut l’edifici, les persones que l’han habitat, les històries que s’han viscut i el vincle que ha establert amb el barri.

Divendres, La Caldera es convertirà en un dispositiu artístic de la mà de Abraham Hurtado i AADK Spain. El col·lectiu proposa a una sèrie d’artistes, amb els quals treballa la relació entre cos i espai, ocupar diferents llocs de La Caldera durant tres hores. La mostra tindrà un format d’instal·lació en viu, on l’espai és afectat per la manera en què cada artista l’ocupa.

El dissabte, Xavi Manubens i Verònica Navas proposen l’acció de passejar o vagarejar com a pràctica transformadora del paisatge a través del nostre cos. A més, el col·lectiu Big Bouncers proposa un treball centrat en la relació entre el moviment, la paraula i l’espai. La proposta gira entorn l’espai de creació La Caldera Les Corts. S’indaga en la seva història, la seva transformació, els seus usos diversos, les persones que l’han habitat, la seva funció dins la comunitat, la seva influència en l’entorn en què es troba i viceversa.

Per tancar el cicle, diumenge es posarà l’accent en La Caldera com a espai d’exhibició. La companyia de circ Animal Religion hi portarà el seu Indomador per qüestionar-se la presència de l’humà en l’animal i de l’animal en l’humà, del masculí i del femení i la relació entre tots ells.

La Caldera va néixer l’any 1995 al barri de Gràcia, impulsada per diversos artistes. Després de 20 anys com a centre de creació de dansa i arts escèniques pioner a Catalunya, l’abril del 2015 es va incorporar a la xarxa pública de les Fàbriques de Creació impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!