GREC 2022

8 noms essencial de la dramatúrgia catalana al Grec 2022

Redacció

JORDI PRAT I COLL

Aquest dramaturg, director i pedagog torna al Grec amb una reflexió onírica sobre la innocència i sobre la vanitat del nostre món. Té com a protagonista una noia del barri del Raval de Barcelona. Fàtima és un text construït amb frases curtes que ens parla de la naturalesa fràgil i incomprensible de l’ésser humà, amb Mercè Arànega, Queralt Casasayas i Sergi Torrecilla, entre d’altres.

MARTA BUCHACA

Artífex d’èxits com Rita (2020) i Litus (2012), la dramaturga proposa Quant temps em queda?, una comèdia on una doctora descobreix un mètode per determinar si a una persona li queden menys de cinc anys de vida. L’obra, protagonitzada per Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, David Vert i Marta Bayarri, ens parla de la mort des de l’humor i ens anima a viure cada dia com si fos l’únic de la nostra existència.

LLÀTZER GARCÍA 

El dramaturg i director gironí proposa Al final, les visions, una misteriosa història que envolta una casa, les persones que l’habiten i el seu veí. Una història intensa que ens parla d’aquell territori en el qual conviuen els vius i els morts, els qui ja han marxat i els qui potser, malgrat tot, encara hi són. Joan Carreras, Laia Manzanares, Joan Marmaneu i Xavi Sáez protagonitzen la peça.

MARTA GALÁN

L’autora i directora proposa Les vedettes, un treball amb el Grup de Teatre Comunitari de l’Antic Teatre a partir de les fastuoses coreografies de Bob Fosse, interpretades per les participants de l’espectacle, que explicaran les seves vivències personals, però també ens parlaran de la postguerra, de la moral nacionalcatòlica del franquisme i del trànsit cap a la democràcia.

MARC ROSICH

Oriol Guinart i Jordi Llordella donen vida a la nova tragicomèdia escrita per aquest dramaturg i director: Isadora a l’armari. Un d’ells trobarà en la mítica ballarina Isadora Duncan una inspiració i una via d’escapada a un confinament: el crossdressing, o vestir-se i comportar-se com una dona independentment de les seves preferències sexuals. Entre tots dos s’establirà una relació molt humana i intensa.

SÍLVIA NAVARRO

L’autora i directora proposa Negatius, una peça que aborda des de la ficció la figura de Robert Capa, en altres paraules, Endre Friedmann i Gerta Pohorylle, la parella que va donar vida a un dels grans noms del periodisme gràfic bèl·lic. La peça reflexiona sobre el paper del periodisme de guerra, l’ètica periodística i sobre la ràpida desaparició de la identitat en la memòria col·lectiva.

JORDI ORIOL

Aquest autor, director, actor i músic recupera al Grec Europa bull, aquest aclamat espectacle poètic i ple d’humor sobre les pors de la població europea, que reviu ara fantasmes del passat, després de crear una unió de països que aspirava a ser un refugi de les tempestes de l’economia i de les guerres nacionals. 

GLÒRIA BALAÑÀ

Els silencis són una part essencial de la música, de la mateixa manera que les pauses ho són de la vida. L’autora i directora proposa Els ossos de Montaigne, una peça que reflexiona sobre un fet com el que  hem viscut recentment, una aturada brusca del temps. Ho farà a partir d’escrits de diferents pensadors, com Plató, Montaigne, Pascal, John Cage i Susan Sontag.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

10 espectacles imprescindibles del Grec Ciutat

10 espectacles imprescindibles del Grec Ciutat

Del 26 de juny al 4 d’agost, la 48a edició del Festival Grec s’estén per una cinquantena d’espais de Barcelona amb propostes internacionals, el millor talent local i les experiències […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!