6 grans estrenes que veuràs abans que ningú al Temporada Alta

Redacció

Entre el centenar d’espectacles que oferirà el festival Temporada Alta, que se celebra del 8 d’octubre al 13 de desembre, hi ha una sèrie de propostes que es veuran per primera vegada a les ciutats de Girona i Salt.

Et proposem 6 obres de teatre que podràs veure abans que ningú si t’escapes al Temporada Alta.

1. El gran comediant de Joel Joan i Héctor Claramunt

Després de l’èxit d’Escape Room, Joel Joan i Héctor Claramunt tornen amb una història d’èxit i fracàs, d’egos, enveges, rivalitats i discursos motivadors centrada en el món de la interpretació, un terreny que ja van trepitjar amb la recordada sèrie El crac. L’obra farà temporada al Teatre Goya però abans s’estrenarà a Girona, més informació i entrades aquí.

2. Les irresponsables de Javier Daulte

Javier Daulte torna a la cartellera amb aquesta obra que reflexionar sobre els límits el bé i el mal. Nora Navas, Cristina Genebat i Marta Marco, sota la direcció de Sílvia Munt, protagonitzen aquesta proposta on interpreten a un grup de tres amigues que passaran juntes un hilarant cap de setmana. Una comèdia d’embolics o veurem que és capaç de fer casdascuna d’elles per ajudar a la seva amiga. L’obra farà temporada a La Villarroel però abans s’estrenarà a Girona, més informació i entrades aquí.

3. El nedador del mar secret de La Danesa

La companyia La Danesa, amb direcció del dramaturg Jumon Erra, portarà a escena la novel·la autobiogràfica de l’americà William Kotzwinkle. La peça, protagonitzada per Francesc Cuéllar, Júlia Santacana i Albert Mora, ens mostra la seva visió masculina sobre un tema tan delicat i tràgic com la mort d’un fill acabat de néixer. L’obra, guanyadors del premi Quim Masó, proposa una visió diferent, especial, crua i tendra sobre relació entre el naixement i la mort, la pèrdua i el dolor convertits en poesia i en bellesa i els adeus radicals, incomprensibles i volàtils. Més informació i entrades aquí.

4. Final de partida de Sergi Belbel

Sergi Belbel porta a escena aquest text de Samuel Beckett sobre quatre personatges confinats en un espai que només té dues finestres a l’exterior. La peça, que remet a la situació pandèmica viscuda durant el 2020, és un clàssic postapocalíptic i suposarà el retorn als escenaris dos grans de l’escena: l’actor Jordi Boixaderas i l’actriu Margarida Minguillón, al seu costat hi haurà Jordi Bosch i Jordi Banacolocha. L’obra farà temporada al Teatre Romea però abans s’estrenarà a Girona, més informació i entrades aquí.

5. El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc de Josep Maria Miró

Pere Arquillué protagonitzarà aquest monòleg de Josep Maria Miró. Sota la direcció de Xavier Albertí, l’obra el protagonista explicarà els secrets d’un petit poble on, aparentment, mai no passa res. Més informació i entrades aquí.

6. Ofèlia d’Àlex Rigola

Només 50 persones per funció podran gaudir d’aquesta particular Ofèlia d’Àlex Rigola, un personatge que comença a tenir tantes lectures dramàtiques com Hamlet, tot perseguint els motius del seu suïcidi. El director proposa una aproximació onírica a la peça shakespeariana seguint les passes d’Ofèlia. Més informació i entrades aquí.

Consulta tota la programació del festival Temporada Alta aquí.
Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!