5 espectacles internacionals que només veuràs al Temporada Alta

Redacció

El festival Temporada Alta, que se celebra a les ciutats de Girona i Salt del 8 d’octubre al 13 de desembre, és una de les poques oportunitats anuals que tenim els amants del teatre per veure propostes dirigides i protagonitzades per grans referents mundials de les arts escèniques.

Et proposem 5 espectacles internacionals que només podràs veure al Festival de Tardor de Catalunya:

1. Entre chien et lupe de Christiane Jatahy

Aquesta creadora brasilera proposa una adaptació lliure de la pel·lícula Dogville del cineasta Lars Von Trier. La protagonista de la història, en aquest cas, fugi d’una dictadura troba refugi en un teatre on un grup de comediants. Seguint la temàtica política dels seus anteriors muntatges, Jatahy posa el focus en temes polítics utilitzant el seu llenguatge híbrid que navega entre el teatre i el cinema: “L’obra parla sobre com el feixisme s’instaura de forma invisible, sense que en siguem conscients i arriba al poder“. Més info i entrades aquí.

2. Gardenia – 10 anys després d’Alain Platel

L’any 2010 es va estrenar Gardenia, una obra on nou persones nascudes homes explicaven la valenta decisió d’assumir la seva verdadera identitat com a dones. Ara, una dècada més tard, Alain Platel torna a revisar aquest projecte amb el mateix repartiment per aprofundir encara més en la idea del pas del temps: “Vaig veure com va ser de difícil per ells ser gais als 60 i 70. I més dur encara per als que van canviar de sexe. El meu principal interès quan faig una obra és conèixer com perceben la vida dels protagonistes, de quina manera tracten de sobreviure. Els admiro molt“, explicava Platel durant l’estrena de la primera entrega al 2010 al Teatre Lliure de Barcelona. Més info i entrades aquí.


3. Aucun idée de Christoph Marthaler i Martín Zeller

El director suís Christoph Marthaler ens explica la història sobre com va conèixer l’actor escocès Graham F. Valentine a la dècada dels setanta i com, junts i separats, a través del temps van acabant trobant el seu lloc dins del món del teatre. L’obra està protagonitzada pel propi Valentine i per Martín Zeller, compositor de la música del muntatge. Més info i entrades aquí.

4. Antigone in Molenbeek + Tiresias de Guy Cassiers

Guy Cassiers, un dels creadors belgues més destacats, proposa un programa doble amb un important pes visual i musical: dos monòlegs que reescriuen dos mites clàssics amb un llenguatge contemporani. El dur relat d’una Antígona musulmana del barri de Molenbeek (Brussel·les) que vol enterrar el seu germà, terrorista suïcida de l’ISIS, i la història de Tirèsies, un personatge amb una identitat canviant: d’home a dona, de dona a profeta cec. Tots dos s’exposen als prejudicis sexuals, socials i polítics de la societat. Més info i entrades aquí.

5. Bros de Romeo Castellucci

Un espectacle protagonitzat per un grup de persones anònim, vestits de policia, que van rebent ordres a través d’uns auriculars. L’escena, on l’acció d’aquests personatges mou la trama, mostra delirant moments de comèdia i violència a través de quals el director italià, Romeo Castelluci, reflexionarà sobre la relació que tenim les persones amb la llei o sobre la responsabilitat individual i la col·lectiva. “És un espectacle sobre el significat de conceptes com ordre o desordre… Una reflexió sobre la policia i sobre els aspectes esotèrics que amaga aquesta paraula“, explica el director. Més info i entrades aquí.

Però aquestes cinc propostes no són les úniques. Et recomanem també que donis un cop d’ull a la inauguració del festival on el director lituà Oskaras Koršunovas dirigeix un Oncle Vània amb un repartiment català encapçalat per Julio Manrique; Divina invención (o la celebración del amor), on l’urugaià Sergio Blanco proposa un text sobre l’amor i l’autoconeixement; Bells & Spells on la filla de Chaplin, Victoria Thierry Chaplin, crea un univers surrealista ple de meravelles i humor per la seva filla Aurélia; o la proposta circense dels franco-finlandesos Cirque Ataïl, Saison de cirque, un espectacle que explica l’essència del circ a través d’espectaculars números.

Consulta tota la programació del festival Temporada Alta aquí.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Sant Andreu s’omple de dansa

Sant Andreu s’omple de dansa

Del 21 al 29 d’octubre el SAT! Teatre celebra la 19 edició del Festival Dansat, amb 7 espectacles que inclouen dansa contemporània, dansa teatre, danses urbanes, dansa clàssica i d’arrel. […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!