4 raons per anar a veure ‘Els cors purs’ al Teatre Romea

Redacció

Després de Traduccions i la recent Dansa d’Agost, La Perla 29 torna a Irlanda. Oriol Broggi dirigeix Els cors purs al Teatre Romea. Us donem 4 raons per anar-hi:

 

TEATRE_BARCELONA-elscorspurs_bitocels1ÉS UN CONTE D’AMOR EN PLENA GUERRA CIVIL IRLANDESA QUE ENS TOCA D’APROP

Els cors purs és una història d’amor impossible inspirada en el conte ‘Mary de Cork’ de l’escriptor francès Joseph Kesse, situada a la Irlanda de principis del s. XX, just després de la independència i del principi de la divisió entre els partidaris de Varela i els de Collins. Beckett (Borja Espinosa) i Mary (Miranda Gas) viuen el seu amor clandestí enmig d’una guerra civil, amb un fill (Jacob Torres) que volen protegir del conflicte, però serà impossible. Una història universal que pot arribar i emocionar a tothom, independentment de les seves vivències, però que inevitablement connecta de manera especial amb nosaltres, amb un país que també ha viscut una guerra civil i sap el què és tenir una part de la família a cada bàndol.

 

TEATRE_BARCELONA-elscorspurs_bitocels3ORIOL BROGGI ACONSEGUEIX IMPREGNAR EL MUNTATGE D’UNA GRAN POÈTICA

Oriol Broggi explicava a la presentació de l’espectacle que han intentat fer un poema visual, textual i musical. I ho han aconseguit perquè, si una cosa brilla en aquest espectacle, és la poètica. Un llenguatge propi de la companyia que el director porta temps cultivant, aquí multiplicat per l’experiència i diversos efectes visuals, projeccions, il·luminació i música en directe que permeten abordar la complexitat de la situació política i sentimental de múltiples maneres. Fins i tot, amb els personatges flotant per l’espai. Segons explica el mateix director, això ho ha permès el fet d’adaptar un conte, i no una obra de teatre ja acabada, perquè ha permès acabar tot allò que no està escrit en un llenguatge teatral. Una adaptació a quatre mans feta, com ja és habitual, amb el dramaturg Marc Artigau.

 

TEATRE_BARCELONA-elscorspurs_bitocels6

MIRANDA GAS FASCINA AMB UNA INTERPRETACIÓ PODEROSA

No es prodiga pels escenaris catalans, però ja començaria a ser hora. Miranda Gas sobresurt d’entre un repartiment esplèndid. No la vèiem a Barcelona des que el 2011 va formar part del repartiment d’El Compte Arnau, dirigit per Hermann Bonnín al TNC, però a Madrid ha participat en muntatges com el Rock’n’roll d’Àlex Rigola o En esta vida todo es verdad y todo es mentira de la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Els cors purs suposa el debut de la filla de Vicky Peña i Mario Gas al Romea, en el personatge d’una dona “molt dura” i “encegada”, amb qui no simpatitza gaire. “És molt bèstia, s’aferra a una convicció i no la deixa anar”.

 

TEATRE_BARCELONA-elscorspurs_bitocels7FABULOSA MÚSICA IRLANDESA EN DIRECTE

La fascinació per la interpretació de Miranda Gas s’eleva quan sentim la seva veu acompanyant les cançons que toquen en directe Carles Pedragosa (piano i l’acordió), Júlia Ribera (oboè, el corn anglès i la flauta) i Marc Serra (guitarra i bao), el regidor de qui el públic fidel a la companyia ja espera que aparegui. Interpreten cançons tradicionals irlandeses i d’altres de més clàssiques que acaben de donar l’atmosfera onírica que acompanya un espai senzill, però efectiu.

 

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Els noms claus de la nova temporada del Grup Focus

El Grup Focus ha presentat les seves apostes per la nova temporada 2023-2024. Amb un total de setanta espectacles programats, incloent-hi 14 produccions pròpies i 15 coproduccions, els quatre teatres […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!