REGALA TEATRE

4 obres clàssiques que pots regalar per Nadal

Rubén Garcia Espelta

Els autors clàssics sempre són a la cartellera i són textos necessaris que necessitem recuperar per molts motius: pel seu llegat artístic, però també per recordar d’on venim, entendre el present i imaginar el futur. També ens serveixen per adonar-nos que les coses no han canviat tant al llarg dels anys i que hi ha temes i reflexions endèmiques que avui dia encara no hem sabut superar. La cartellera teatral reuneix algunes firmes cèlebres que ens han deixat peces imprescindibles que es representen cada temporada. Si busques sorprendre els i a les amants de teatre més clàssic, aquí tens algunes idees per regalar bon teatre. 

Un Tennessee Williams renovat

Es tracta d’una adaptació d’Un tramvia anomenat desig de Tennessee Williams, escrita i dirigida per Paul Berrondo. L’espectacle se centra en la visita que fa una dona a la seva germana i el daltabaix que suposarà per la vida de l’amfitriona i la seva parella. L’obra, protagonitzada per noms com Cristina Brondo o Sergio Matamala, entrellaça els desitjos dels personatges i els enfronta a la seva faceta més crua. Una reflexió molt vigent sobre les violències de gènere, la salut mental i els prejudicis de classes socials.

Un Harold Pinter en clau política

Escrita l’any 1957, és un text que tracta el tema del poder i, en especial, les estructures de les cadenes de comandament. Si bé és cert que l’obra té una naturalesa còmica, amb tocs de teatre de l’absurd que ens recorden a Beckett, amb el final l’autor planteja tota una sèrie de preguntes a l’espectador que l’obliga a reflexionar en clau política. Una obra dirigida per Albert Gonzalez i interpretada per Santi Ricart i Òscar Castellví

Un Ibsen molt vigent

El director Àlex Rigola trasllada les reflexions de Henrik Ibsen al nostre present per explorar les contradiccions d’aquest gran personatge femení que és Hedda Gabler. Un clàssic contemporani adaptat sobre els desitjos, els amors i els desamors, amb conflictes ètics i destrucció. Un muntatge amb una posada en escena despullada i íntima que donarà molt de pes a noms com Nausicaa Bonnín, Miranda Gas, Pol López, Joan Solé i Marc Rodríguez.

Un Guimerà a la Barcelona industrial

La Barcelona industrial del segle XIX és l’escena temporal que Carme Portaceli i Pablo Ley han elegit per situar aquesta cabdal història d’Àngel Guimerà. Un text universal sobre el bé i el mal, sobre el triangle de la Marta, el Manelic i el Sebastià protagonitzat per noms com Laura Conejero, Mohamed el Bouhali, Eduard Farelo, Manel Sans i Anna Ycobalzeta, entre d’altres.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!