Tot el que necessites per anar al teatre

20 anys de màgia a La Seca Espai Brossa

29 novembre 2017
n r

L’any 1997 es inaugurar al Carrer Allada-Vermell un nou espai escènic a Barcelona de la mà de Joan Brossa, Hermann Bonín i Jesús Julve: l’Espai Brossa, predecessora de l’actual La Seca (instal·lada al carrer Flassaders). Aquell nou emplaçament va néixer amb un clar compromís per la poesia escènica, els textos de talent oblidats o de grans autors apartats de l’escena oficial, les avantguardes històriques i també amb la màgia.

 “…es tracta de carregar l’accent en l’insòlit d’aquest llenguatge, més que no pas en la sorpresa d’uns trucs que tothom ja se sap de memòria. O sigui, mostrar la màgia del teatre i la teatralitat de la màgia”.
Joan Brossa

La connexió artística entre Julve (conegut també com Mag Hausson) i Brossa era extraordinària i, de fet, la màgia va ser una de les primeres coses que es van programar, juntament amb un text de Tomàs Malloll i un homenatge a Sebastià Guash. Joan Brossa va crear especialment per a Hausson ‘Poemància‘, un espectacle de màgia i poesia escènica format per diferents números de prestidigitació i altres números on l’autor jugava amb la màgia aplicada a la vida quotidiana, una acció de striptease i un ballet d’inspiració brossiana.

Sense dubte, la màgia s’ha convertit en un dels trets més familiars i reconeixibles d’aquest veterà espai de la mà d’una de les seves ànimes el Mag Hausson (Jesús Julvé). Des d’aquell primer número l’any 1997 han passat 20 anys, 13 espectacles, 92 números de màgia diferents i 370 hores de funció. Des de les mítiques ‘12 hores de màgia‘ celebrades dins del marc de les festes de la Mercè, fins a espectacles que formen part de la nostra memòria teatral com ‘El Combat de les sorpreses o El misteri de l’estoig xinès‘ (2000); ‘El criptograma vermell o els rituals de Moc-Te-Zuma‘ (2001); ‘Tempesta de mans‘ (2004); ‘Style Galant‘ (2007); ‘Piso de Charol‘ (2009) o ‘Una hora amb Hausson‘ (2012), entre molts altres.

Aquests 20 anys de màgia a La Seca es celebren amb nou espectacle: ‘Jugant amb la màgia‘, un espectacle dirigit per Ferran Madico on Hausson reinventa, des de la màgia, jocs tan populars com el dòmino, el billar, el parxís, el cub Rubik, la ruleta, els daus, el Black Jack o el bingo. L’espectacle s’estrena el 13 de desembre i es podrà veure fins al 21 de gener.

Text: Rubén Garcia (@rugarciae)

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari