Un Woyzeck a dues veus

Woyzeck

23/01/2014

Us vau perdre el Woyzeck de Parking Shakespeare? Encara esteu a temps de gaudir del clàssic alemany de Georg Büchner, aquesta vegada al teatre Tantarantana amb la companyia Iguana Teatre i Pere Fullana com a director.

Si la particularitat de Parking Shakespeare era la representació fora de l’escenari teatral, el tret diferencial de Fullana és dirigir l’obra amb només dos actors: Carles Molinet i Aina Cortès. És un repte complicat, no només per l’adaptació de la peça, sinó especialment pel difícil exercici que han de resoldre els protagonistes d’aconseguir que el Woyzeck i Maria centrals es desdoblin en els altres personatges de l’obra sense descuidar el seu sentit.

En algunes escenes perd força, es troba a faltar la presència d’algun actor més que accentuï les pressions socials que han de fer front els personatges. No obstant això, Molinet i Cortès aconsegueixen compensar aquests moments oferint d’altres que sí arriben a superar el desafiament. Els actors converteixen el teatre en l’escenari d’un crim físic i psicològic, els personatges es van deixant en mans de l’autodestrucció i els espectadors també interpretem el nostre paper: som els seus testimonis, i segons com es miri, també els seus còmplices.

← Tornar a Woyzeck

Enllaç copiat!