El reflex d’una realitat

Vaselina

Vaselina
15/09/2019

 “Vaselina” és una obra de l’autor italià Gabriele di Luca traduïda per l’actor Joan Negrié i dirigida per Sergi Belbel.

Bon text, bones interpretacions i bona direcció.

“Vaselina” és el primer espectacle d’una trilogia formada per “Animals de bar” i “Cous cous Klan” que parla sobre el fracàs.

Podríem dir que “Vaselina” és una comèdia políticament incorrecta, amb uns personatges políticament incorrectes, i amb un llenguatge políticament incorrecte, directe i sense filtres.

És el retrat d’aquells que en diem marginats, individus que es desvien socialment dels comportaments i rols establerts. Persones envoltades de problemes que lluiten per sobreviure, plens de contradiccions i vulnerabilitats. Les víctimes d’una societat consumista, materialista, competitiva i individualista. Els addictes a les drogues, al joc, a l’alcohol, els que físicament no compleixen els canons de bellesa establerts, els insegurs, els sexualment diferents, els solitaris d’esperit lliure que tenen la necessitat de ser estimats,…Aquells que formen part d’una realitat incòmoda que no volem veure.

En aquesta obra Grabiele di Luca toca molts temes, com els interesos polítics, la religió, les addiccions, la sexualitat, el gènere, la discriminació, l’autoestima, el dolor, la solidaritat, la família,… Ho fa en forma de comèdia negre, amb escenes curtes i a un ritme frenètic.

Els personatges que ens descriu són del tot reals. En ells hi podem reconèixer gent propera. Gent que fan qualsevol cosa per sobreviure. Gent que contràriament  i malgrat que el que fan és del tot incorrecte, són gent amb sentiments. Bona gent.

Hi ha moltes coses que m’han agradat d’aquest muntatge: el text, la posada en escena, els temes que s’aborden, la realitat dels personatges, la credibilitat en les interpretacions.

Malauradament , i no em pregunteu perquè, al final no he sortit del tot convençuda. És cert que al principi vaig riure moltíssim, però mica en mica, a mida que avançava l’obra, vaig anar perdent-hi  tot l’interès.

Llàstima, crec que podia haver estat un dels imprescindibles d’aquesta temporada.

 

← Tornar a Vaselina

Enllaç copiat!