Un petit gran musical de ciència-ficció

Una habitació buida

Una habitació buida
14/11/2019

Tot i que m’encanten els grans musicals, és cert que no poden competir amb els seus germans petits per la proximitat que ofereixen i pel fet de fer-te sentir part de l’acció. Això ja passa habitualment amb les propostes d’aquest tipus de sales, però cal dir que amb els musicals resulta encara més màgic. A més, descobrir nous projectes sempre és refrescant i permet veure muntatges més arriscats que et poden portar a descobrir obres molt interessants, com és el cas. Així, no és habitual veure en el gènere musical propostes que parteixen de la ciència-ficció i que, fins i tot, assumeixen els seus elements i personatges, com ho fa aquesta proposta sense tenir por i aconseguint una bona fusió dels dos gèneres. Però que això no espanti als detractors de la ciència-ficció, ja que en tot moment s’utilitza un tipus d’història que pot arribar a tots els públics. Això sí, una història molt ben trobada i suggerent que ens permetrà reflexionar al voltant dels temes plantejats.

Realment, no era fàcil resoldre la posada en escena a partir de la història que se’ns presenta, i encara més contant amb molts pocs mitjans, però haig de dir que tant Marc Artigau com Joan Maria Segura ho resolen molt bé i aconsegueixen que tot flueixi amb un bon ritme, cadascun des de les seves funcions. D’altra banda, la música de Clara Peya resulta del tot encertada, atrapant-nos amb les seves melòdies dins de l’espai presentat i creant l’ambient necessari en cada moment. Pel que fa a la interpretació dels vuit actors en escena cal dir que resulta molt correcta i apassionada, tot i que de vegades potser aquesta passió s’excedeix una mica, ja que l’espectador es troba a menys d’un metre de distància.

Així doncs, ens trobem davant d’un musical que ha sabut arriscar i que ha aconseguit sortir-se’n de forma molt positiva. Ho ha fet tant amb un text suggerent com amb una música i una posada en escena atractives i properes. Un bon musical per gaudir de bons temes i per reflexionar amb una bona història que aconsegueix atrapar-nos dins per les condicions naturals de la pròpia sala i del muntatge.

← Tornar a Una habitació buida

Enllaç copiat!