Una dona en el mirall

5/11/2018

Una obra que sedueix

La setmana passada vaig poder assistir de nou a la Sala Atrium, una d’aquestes sales que anem amb fé cega veient que té una linea de programació que podem assistir sense cap temor. Aquest cop hem assistit a veure Una dona en el mirall.

Aquest cop l’obra que ens presenta la companyia La Pulpe Teatro amb Anna Farriol i Anna Massó, ens presenta un viatge al present i al passat amb una mirada amb veu de dona. Ens situem en una societat de la postguerra (2ª Guerra Mundial) i el temps modern.  A partir d’aqui veiem la relació de quatre dones intenten avançar en el temps que han viscut i amb el pes que tenen del seu passat.

L’obra, a més de ser dues històries que ens van explicant, és una visió amb una mirada femenina és una reflexió de com s’ha vist la dona en la generació de la postguerra i com veiem a la dona en la societat actual. I a partir dels diferents punts de vista en les diferents èpoques, veiem que no han canviat gaire; tot segueix igual. El mirall que és veuen les protagonistes fan un viatge en el temps (cap al passat i el present) per deixar la petjada suficient entre dues àvies i dues nétes.

Amb la dramatúrgia de Denise Duncan i sota la seva direcció, podem veure a Anna Farriol i Anna Massó en difents moments i espai (com si fossin flashbacks del nostre passat) i entrecreuant la història magníficament. A més les dues actrius tenen un canvi constant de papers que resulta hipnòtic.

Aquesta obra és d’aquelles que et conquista de mica en mica i va complaent tal com vas veient la història de les quatre noies. Tal com vaig comentar una vegada que la vaig veure per Twitter….

La resta de l’opinió la podeu llegir al següent enllaç


Tot el que necessites per anar al teatre

Una dona en el mirall

Una dona en el mirall

La companyia La Pulpe Teatro presenta el espectacle Una dona en el mirall on combina el realisme del present amb el món oníric del record; on podrem reflexionar sobre el paper de la dona a la societat actual vs la dona de la postguerra (2ª Guerra Mundial) i on podrem qüestionar la construcció del jo femení: des de la societat, des d’una mateixa, des de l’altre-proper.

Sinopsi

Detenim el temps. Una nit. L’ Elke i la Carol es troben una nit. Una sola nit que farà que canviï el rumb de les seves vides com va canviar el de les seves àvies en una illa perduda del nord d’ Europa, fa més de setanta anys. Sense voler, la trobada de les àvies – aquella que els hi va canviar la vida per complet- servirà perquè les nostres protagonistes s’afrontin a la seva pròpia existència.

Aquesta és la història de quatre dones que no acaben de trobar un lloc a la societat, però tampoc el troben en sí mateixes. Les àvies per la pressió de l’ull extern, les netes per la censura de l’ull propi. Com si veiéssim les seves vides en un mirall, potser la història que ens expliquen sigui un reflex distorsionat.

Fotos

Una dona en el mirallUna dona en el mirallUna dona en el mirallUna dona en el mirallUna dona en el mirall

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració

Articles relacionats