Moltes gràcies, Joan Pera

Tot l'any pot ser Nadal

Tot l’any pot ser Nadal
08/12/2023 - Teatre Romea

Sempre que vaig a veure un Joan Pera, tal com anomeno les obres en què actua, penso que li hem d’estar molt agraïts per tot el que ens ha donat. Sempre vull dir-li “moltes gràcies, Joan Pera”. Moltes gràcies per haver-nos compartit la teva saviesa, els teus dots interpretatius, per donar-nos tantes estones de somriures (a estones, també de riures) i sobretot moltes gràcies per la teva generositat.

En aquesta ocasió, en l’obra dirigida per Daniel Anglès, Joan Pera representa tots els papers de l’auca d’un clàssic, “El conte de Nadal”, de l’escriptor Charles Dickens, una obra voluminosa, pensada per a adults, que comença amb una frase mítica en el món de la literatura: “En Marley era mort”. Concretament, en la versió original, Charles Dickens va escriure: “Marley was dead: to begin with. There is no doubt whatever about that. The register of his burial was signed by the clergyman, the clerk, the undertaker, and the chief mourner. Scrooge signed it: and Scrooge’s name was good upon ’Change, for anything he chose to put his hand to. Old Marley was as dead as a door-nail”.

Però és que, a més, l’actor també representa, entremig de la narració del clàssic de Dickens, un altre paper, el de l’avi Joan, català, que té una neta que viu a Londres, que enyora. Una i altra accions s’entrellacen, amb pauses per fer sortir gent del públic, perquè representar tot sol tots els papers és feixuc, i arriba al final càlic amb què ens té acostumats en Joan Pera.

Tot plegat, doncs, una recomanació de les bones per anar al teatre amb família, veure un actor de primer nivell, recordar els capítols d’un clàssic de la literatura, i passar molt bona estona. Moltes gràcies, Joan Pera.

← Tornar a Tot l'any pot ser Nadal

Enllaç copiat!