Viatge a l’origen dels sentits

Teatro de los sentidos: El hilo de Ariadna

Teatro de los sentidos: El hilo de Ariadna
26/04/2018

És difícil traduir en paraules el que fa la companyia Teatro de los Sentidos. En El hilo de Ariadna qui parla és el cos. Els cinc sentits s’exposen a sensacions que probablement no has viscut mai.

En el context del mite grec, els espectadors –o com s’anomenen, “viatgers”– es transformen en Teseu i s’endinsen en el laberint per trobar Minotaure i derrotar-lo. En la llegenda l’ajuda és proporcionada pel fil d’Ariadna, però en l’obra serà el redescobriment dels sentits la font de coneixement que et guiï fins al final. Quan la foscor et despulla el cos, olores, palpes i perceps com si fos el primer cop.

Abans d’entrar es recomana obrir la ment i deixar-se portar per l’experiència. Tot i que el camí el recorres a soles i en la foscor sempre tindràs unes mans amables que t’ajudaran quan creguis que t’has perdut. Durant aproximadament una hora ensopegaràs amb 15 muntatges sorprenents, semblants al país de les meravelles, on cadascú és el protagonista de la seva pròpia història. Malgrat tot, és complicat trobar referències anteriors amb què comparar aquesta proposta.

No desvetllaré cap de les vivències que succeeixen dins del laberint perquè per descobrir quin misteri s’amaga rere El hilo de Ariadna s’ha de viure-ho en primera persona.

Aquesta funció, dirigida pel colombià Enrique Vargas, segueix triomfant, després de 25 anys de la seva estrena, gràcies a les emocions que brollen durant el viatge.

← Tornar a Teatro de los sentidos: El hilo de Ariadna

Enllaç copiat!