L’essència del poble valencià

Sol Picó: Animal de séquia

Sol Picó: Animal de séquia
11/08/2019

Espectacle estrenat el 14 d’abril de 2019 dins el Festival Dansa València, un encàrrec a la coreògrafa i ballarina Sol Picó per iniciativa de l’Institut valencià de Cultura, com a homenatge a la cultura i les tradicions del país valencià.

La cultura valenciana te les seves arrels en la gran diversitat de manifestacions culturals que han anat deixat els diferents pobles territorials al llarg dels segles. Aquests pobles han estat els creadors del patrimoni cultural actual dels valencians, quedant reflectits en la llengua, la música, la gastronomia, les tradicions i les festes.

“Animal de séquia” reuneix tota l’essència del poble valencià. Las bandes de música, el cant d’estil i el folklore de la Comunitat Valenciana, les seves festes tradicionals (la tomatina, la festa dels moros i cristians), l’art de la pirotècnia (la mascletà, les falles) , la gastronomia i els productes autòctons com l’arròs, els festejos taurins (bous al carrer), les manifestacions religioses i les danses populars com el ball de bastonets i la muixeranga, personatges il·lustres, les filaetes, el trinquet, els pans beneïts, la competició de pinyols,… “Animal de séquia” són les arrels de la cultura popular valenciana.

Una coreografia creada per Sol Picó, amb vuit ballarins en escena ( Lorenza di Calogero, Alba Cerdeiriña Romero, Albert García Saurí, Rocío Gisbert Valor, Irene Maestre Serrano, Luis Martínez Gea, Rubén Peinado Tomás, Alicia Reig Jover), la música en directe de la Banda Chapicó, i la veu i estil particular del cantaor, guitarrista, compositor i arranjador valencià Carles Dénia, dignes de ser recordats durant molt de temps.

Un espectacle ple d’imaginació i creativitat, poètic i màgic, visual, explosiu, energètic i evocador, amb moments dignes de recordar, com el moment de la mascletà, que ha estat indiscutiblement IMPRESSIONANT!!!

 

← Tornar a Sol Picó: Animal de séquia

Enllaç copiat!