La immaduresa davant la maternitat i la maduresa davant la malaltia

Ramon

Ramon
25/11/2019

La vida d’en Ramon (Francesc Ferrer), el protagonista principal d’aquesta història, és com una muntanya russa, plena de baixades, pujades, revolts i tombs que ha de saber entomar per tal d’evitar desastres. És cert que molta gent pel camí hi troba pedres, però hi ha d’altres, com en Ramon, que hi troba rocs. Saber créixer, madurar, superar obstacles i acceptar que ens fem grans no és gens fàcil.

“Ramon” és un monòleg escrit i dirigit per Mar Monegal, una tragicomèdia generacional,  que ens parla de la crisis dels 40, de la por al compromís, dels límits de la llibertat i de la impossibilitat d’aturar el pas del temps. La maternitat i la malaltia són els dos temes principals d’aquesta proposta. La immaduresa davant la maternitat i la maduresa davant la malaltia de la mare.

Amb en Ramon t’ho passes bé, rius, t’emociones i plores. T’hi sens identificada, perquè moltes de les coses de les parla les hem viscut de ben a prop, pot ser de manera diferent, dependentment de les vivències personals de cadascun de nosaltres.

A “Ramón”  s’ha fet una gran feina en tots sentits : text, direcció, posada en escena i interpretació.

Francesc Ferrer actua amb tanta naturalitat que una s’adona que hi ha quelcom més que una magnífica interpretació rere el seu personatge.

“Ramon” és un text escrit des del cor, amb coneixement de causa. Inspirat en el record d’aquells que ja no hi són i que van ser algú important en les seves vides.

Una part molt important dins la dramatúrgia són els audiovisuals i les projeccions. Rere cada projecció hi ha un munt de missatges visuals plens d’informació. Imatges que en un principi ens apareixen nítides, clares i entenedores, mica en mica es van difuminant, esborrant fins a desaparèixer. “La dolce vita” de Fellini,  la conjugació del verb ser, la recepta de les croquetes, el sofregit de ceba, les croquetes, el 4, el rellotge biològic i la maternitat.

“Ramon” és una proposta tendra, divertida i emotiva. Un record a tots aquells que se’ls va apagant la memòria i un homenatge a la figura materna.

Totalment recomanable. No us la perdeu!!!

← Tornar a Ramon

Enllaç copiat!