Destil·lar l’essència shakespeariana

Vaig ser Pròsper o Recordant la Tempesta

Vaig ser Pròsper o Recordant la Tempesta
08/04/2018

Després d’uns anys i diversos muntatges, Projecte Ingenu ha demostrat que és molt més que una companyia de teatre. La seva filosofia de treball està més vinculada amb el laboratori de creació, l’experimentació actoral i la investigació teatral sobre textos clàssics que no pas a la producció d’espectacles de forma convencional. Això els ha portat a estrenar propostes certament interessants com la seva versió de Romeu i Julieta o un Hamlet en col·laboració amb Atrium Produccions que, no obstant la seva qualitat, tenien tics de taller d’escola d’interpretació. Si amb Yerma van fer un pas endavant a l’hora de professionalitzar la seva personalitat escènica, ja podem dir obertament que, amb Vaig ser Prosper, han trobat la fórmula on el seu univers artístic llueix de la manera més efectiva.

Sota la direcció, com és habitual, de Marc Chornet, el grup fa una aposta arriscada i original despullant de paraules el text de Shakespeare per construir amb la seva essència una preciosa al·legoria sobre els records i la pèrdua de la memòria. La peça és una sofisticada deconstrucció de La tempesta on, finalment, els punts forts de tot l’equip (les coreografies gestuals, les cançons i l’expressió corporal) prenen el protagonisme que es mereixen. Minimalista, delicada i encisadora, l’obra és molt més poètica que narrativa i això comporta que, en el transcurs del seu seguit d’escenes, alguns moments captin millor l’atenció que d’altres. També pot resultar confusa per a molts espectadors o, fins i tot, un pèl reiterativa. Però el cas és que la tècnica dels seus intèrprets és impecable, així com el bon gust pels detalls i el seu magnífic disseny sonor. Tot això genera un magnetisme pel qual és fàcil deixar-se portar i que, finalment, acaba guanyant la partida gràcies a la seva atmosfera.

Vaig ser Pròsper comet l’atreviment de fer servir Shakespeare com a pretext per explicar-nos una altra cosa, destil·lant el seu esperit en una nova i suggerent maquinària visual. El valor d’aquesta suggerent iniciativa esperem que marqui un abans i un després en la trajectòria d’aquesta cada vegada més prometedora companyia.

← Tornar a Vaig ser Pròsper o Recordant la Tempesta

Enllaç copiat!