Víctimes

Píndoles - Festival de teatre breu en espais vius - 2019

Píndoles – Festival de teatre breu en espais vius – 2019
10/06/2019

Una de les cites que intento no perdrem és la del Festival Píndoles.

Aquest any les dates han estat els dies 7, 8 i 9 de juny del 2019. Durant aquests tres dies s’han pogut veure unes 20 propostes de microteatre. Lloc: diversos espais del Castell de Montjuïc.

Aquest any només he pogut veure dues de les peces que es representaven dissabte: “Veus” i “La noia de la benzinera”. La primera en els soterranis del castell on estan les cel·les, la segona en una de les oficines.

“Veus”, un text de Josep Maria Ribaudí, dirigit per Marc Torrecillas i interpretat per Marc Barbena.

Es pot viure sentint veus dins el cap? Es pot ser feliç sense poder aturar-les? Unes veus que et recorden coses, que no paren de martellejar dins del teu cervell i que t’obliguen a fer coses… En pots ser responsable…?

“Veus” és un drama que ens fa reflexionar sobre les guerres i les seves conseqüències. Ens parla de les víctimes, les que van morir i les que van sobreviure en pateixen les conseqüències.

És un text colpidor, dur, incòmoda.

Valoració *****

“La noia de la benzinera” , un text escrit i dirigit per Aina de Cos, i interpretat per Lucía Sánchez Cervera i Neus Cortès. Premi de Teatre de Butxaca de Ciutadella.

En una galaxia no molt llunyana, certs delictes no compten. Però totes tranquil·les i tranquils. Parlem d’un altre univers. Aquí tot està bé. La justícia ens protegeix.

“La noia de la benzinera” ens fa reflexionar sobre el sistema judicial. És un text colpidor que ens parla de violència de gènere, de abús sexual i de com la víctima injustament es converteix Escrita a partir de fets reals i de la pròpia experiència de l’autora.

Com podeu veure la meva elecció ha estat la de dues propostes dramàtiques, d’aquelles que surts amb el cor encongit.

Valoració *****

La tria ha estat del tot encertada.

← Tornar a Píndoles - Festival de teatre breu en espais vius - 2019

Enllaç copiat!