Petita però valuosa

Money

Money
10/12/2019

Money és una peça teatral produïda per una sala humil i petita—la sala Fènix—però amb un potencial important. El text, escrit per Sergio López i dirigit per Jordi Pérez proposa un muntatge que il·lustra la importància dels diners i que s’insereix dins una contemporaneïtat molt destacada.

Mitjançant solament dos actors—Albert Requena i Felipe Cabezas—aquesta representació presenta una estructura de múltiples trames que es desenvolupen—a escena—de forma gradual. Només dos actors per interpretar a una desena de personatges, fet que suposa una dificultat que resol amb èxit l’elenc mitjançant recursos escenogràfics com vestuari, llums, so, l’ús del mobiliari, l’ús de l’espai escènic…

Els conflictes que planteja Money són molt interessants, trepidants i de tipus molt diversos. Des d’un atracament a un banc a una parella d’amics que guanyen la loteria: una miscel·lània contemporània que dona lloc a moments còmics, tràgics, dramàtics… Aquesta estructura fa que les transicions siguin constants, i que les històries acabin per relacionar-se—tot i que d’una manera una mica qüestionable—, finalment tancant aquest aparent “desordre”.

En síntesi, Money és una proposta molt interessant i d’un interès destacat per a la reflexió dins una societat molt condicionada pel capitalisme i la importància dels diners. És cert que hi ha alguns aspecte a millorar, derivats d’una producció humil més aviat que no d’un mal plantejament escènic: unes transicions poc curoses, poc creïbles, efectes de so amb un volum desmesurat… Es tracta d’una peça molt interessant per part d’una sala petita que té un gran mèrit: és molt recomanable donar suport a aquest tipus de produccions que—tot i que humils—tenen un potencial destacat.

← Tornar a Money

Enllaç copiat!