Marlow, un gran descobriment

Eduard II

Eduard II
11/01/2015

Pàrking Shakespeare és una companyia que es va crear al 2009 i que cada estiu ens ofereix un Shakespeare a l’aire lliure, justament al parc de l’Estació del Nord que nosaltres no ens perdem mai. Durant l’hivern també els hem pogut veure en llocs ben curiosos com el desembre passat, que amb l’ajuda d’unes mantes per resguardar-nos del fred van actuar a la Fundació Palo Alto de Barcelona, on vàrem poder veure un Woyzeck (dirigit per Marc Rosich), realment fantàstic, i que després es va poder tornar a veure a la Sala Beckett.

Eduard II ha estat la quarta obra que hem pogut veure aquests dies a algunes sales de Barcelona. En aquesta ocasió en Marc Rosich ha estat l’encarregat de la traducció i la direcció de Roberto Romei.

Eduard II és de les poques obres del teatre elisabetià que tracta sobre el tema de l’homosexualitat, a part de ser la més representada i també la més moderna, a banda de les de Shakespeare, escrita per Christopher Marlowe (1564-1593).El tema de l’amor entre persones del mateix sexe en les obres de Marlow s’ha interpretat com a una part personal d’ell mateix.

Marlow ens fa una crònica històrica partint de la reputació del rei Eduard II, paper que l’actor José Pedro García Balada representa molt bé, destacant juntament amb ell, en Carles Gilabert en el seu paper de Mortimer i no voldria desmerèixer a la resta d’actors que han sabut transmetre en tot moment l’obra de Marlow.

Una posada en escena senzilla; un gronxador penjat al mig de l’escenari, que ha estat multifuncional i a terra una moqueta de color verd. El vestuari l’he trobat del tot encertat, de fàcil distinció de tots els personatges; els homes amb bermudes de mudar, la reina amb faldilles i el bisbe amb una camisa morada i una creu penjada al coll.

← Tornar a Eduard II

Enllaç copiat!