Paco Alonso forever

Paquito Forever

Paquito Forever
08/11/2017

“Paquito Forever” és un homenatge que l’Almeria Teatre rendeix al ballarí, cantaor, actor i transformista barceloní Paco Alonso. Un musical creat per Gerard Alonso i Fran Arráez, dirigit per Víctor Álvaro, en el que Joan Vázquez dóna vida a l’actor, i ens explica entre una desena de cançons originals composades pel músic Gerard Alonso i les coreografies de Bealia Guerra, qui va ser Paco Alonso.

Joan Vázquez que ja havia interpretar el paper de Paquito en “Flor de Nit. El Cabaret”, una versió de l’espectacle de Dagoll Dagom que Víctor Álvaro va estrenar a l’Almeria Teatre en el 2014, es torna a ficar dins el personatge i la persona que va ser Paco Alonso.

Durant els assajos de “Flor de Nit. El Cabaret”, Joan Vázquez va conèixer a Paco Alonso. De totes les històries que Paco Alonso els va explicar va néixer aquest espectacle en forma d’homenatge. No podia ser que un artista, nascut a casa nostra, i amb una trajectòria artística com la seva, a penes se’n sabés tan poc d’ell.

Així dons l’espectacle comença just al final de la seva llarga carrera, en el moment en que Paco Alonso es presenta davant Josep Lluís Botzo, en el càsting del musical “Flor de nit” de Dagoll Dagom, en el que finalment va acabar interpretant el paper de Paquitu.

Entre cançons, balls i canvis de vestuari (original, cedit a l’Almeria Teatre pel propi Paco Alonso), Joan Vázquez es transforma en l’artista, i ens explicar la seva història. Des de quan va debutar al Paral·lel barceloní en els anys 50, però com molts dels artistes de l’època, va haver de marxar del país; ens explica el seu recorregut artístic cantant i ballant arreu del món al costat de grans figures com Frank Sinatra, Rosario Galán, Luis Rivera, José Molina, la companyia José Greco i el Ballet Español, per citar-ne alguns, fins a instal·lar-se a Nova York on va dirigir el programa musical “Españolisimas”.

Entre coples, jazz i balls també ens parla de les seves anades i vingudes a Barcelona a visitar a la família, de les seves històries d’amor i desamors, dels seus èxits, de les personalitats que va conèixer,…, infinitats d’anècdotes algunes divertides, altres més nostàlgiques, que fan d’aquest espectacle un document històric imprescindible del personatge i la persona que va ser Paco Alonso dins la història del teatre del nostre país.

“Paquito Forever” és una passejada nostàlgica, divertida, emotiva i sentimental per la vida artística i personal de Paco Alonso, un personatge que va néixer per ser artista i que va fer de la seva professió una manera de viure.

← Tornar a Paquito Forever

Enllaç copiat!