Una bomba teatral !!!

Orsini

Orsini
27/05/2019

“Orsini” m’ha encantat!!!

Que a priori és complicada? Sí

Que recomano de llegir el text abans d’anar-hi? Sí

“Orsini” és una filigrana. El text és excel·lent, les interpretacions magnífiques i la direcció impecable.

L’obra “Orsini” està signada pel dramaturg gironí Aleix Aguilà, que juntament amb els actors Pol López, Júlia Barceló i Pau Viñals, intèrprets d’aquesta peça, formen la Companyia Solitària; una companyia que neix al 2010 amb l’espectacle “Lulú on the rocks” d’Aleix Aguila. En aquesta ocasió, per completar el repartiment, comptem amb l’actriu Míriam Alamany.

L’obra està dividida en tres capítols “We could be heroes”, “Aria”, “We don’t need another hero” representats en dos actes. Aleix Aguilà connecta l’atemptat anarquista de 1893 en el Liceu de Barcelona amb la situació política actual de Catalunya. La història es mou tota l’estona en diferents plànols narratius, on es barreja passat i present, realitat i ficció; fins hi tot els diàlegs entre els personatges moltes vegades barregen realitat i ficció. És teatre dins del teatre. No és moltes vegades la vida una obra de teatre?

La interpretació de tots quatre actors és excel·lent!!!

Una obra plena de simbologia, on el banquet representa la burgesia, els actors al poble (els obrers, els treballadors, els marginats), l’anarquisme, la terra, la cultura, el progressisme; les pomes simbolitzen l’opera de Guillem Tell ( opera que s’estava representat al Liceu durant l’atemptat de 1893), i l’obra de Guillem Tell a aquell heroi que lluita per la llibertat del seu poble.

“Orsini” és una bomba a punt d’esclatar, un joc de miralls que ens mostra com som, el que va passar i el que està passant, el que no volem veure i la crua realitat de l’altre costat.

Hi ha un sistema que ens oprimeix, amb gent que s’hi sent a gust i el vol protegir , però també hi ha gent que lluita per sortir-se’n. Pot ser en les formes no hi estarem d’acord, però som com som i hem de lluitar per no perdre la nostra identitat.

← Tornar a Orsini

Enllaç copiat!