Una opinió de Miquel Gascon Baz
Miquel Gascon Baz

Odisseus

Poc menys que fascinant

9/01/2017

Poc menys que fascinant

La companyia Teatre Tot Terreny va iniciar el procés de creació d’aquesta producció al gener del 2015, un procés que va durar quatre mesos. La investigació i l’experimentació col·lectiva són el motor del seu mètode de creació. Hi ha treballat un equip multidisciplinari de trenta artistes de diferents àmbits, actors, ballarins, cantants, músics i fotògrafs aportant cadascú la seva visió del clàssic.

Un espai escènic poc menys que fascinant acull aquesta proposta que ens ha deixat literalment meravellats. La sala Beckett inicia amb aquesta obra el cicle “Mar de miralls. Fluxos de Migració a la Mediterrània” que vol promoure una reflexió i debat sobre aquesta temàtica.

Entrem a la Sala de Dalt de la nova Beckett, amb les seves parets desconxades que envolten un ampli espai escènic que permet reproduir les baralles entre aqueus i perses, els dies de navegació d’Ulisses buscant la seva Ítaca, el mar, els monstres marins, la cova de Polifem ….

Un narrador, un excel·lent Oriol Pla, ens introdueix en la historia i al llarg de la representació anirà presentant els episodis que han seleccionat per tal de reviure una història tant universal com oblidada. Buscant donar contemporaneïtat al poema ens mostren les coincidències entre els conflictes emocionals de l’heroi i les inquietuds de la societat actual.

La dramatúrgia final del treball de creació col·lectiu és obra de Pau Matas, Oriol Pla i Quimet Pla que és també el director. Una posada en escena sorprenent per la gran quantitat d’artistes damunt l’escenari barrejant totes les arts amb una gran cohesió i naturalitat, la música, el circ, la dansa, …. dinàmica, fresca, divertida i amb una gran bellesa plàstica en moltes de les escenes.

La música en directe de Marc Giró, Pau Matas, Miquel Pérez, Cèlia Rovira i Aina Vallès que en alguns moments s’incorporen a la representació abandonant el seu lloc a l’esquerra de la sala. En tot moment un ritme trepidant i àgil que ha actuat de fil conductor de l’espectacle. Un moment que ens va arribar a posar pell de gallina va ser l’escena on es toca una guitarra elèctrica al ben mig de l’espai escènic…. brutal !!!

Extraordinàries les interpretacions de tots els actors en un gran treball coral atrevit i ple de força.

Hem pogut gaudir d’un gran espectacle, que té tots els components imprescindibles per l’èxit: frescor, alegria, força i una gran entrega de tots els que ho han fet possible. Mereixeria tenir una llarga vida.

Si desitgeu llegir l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ


Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

Odisseus

Odisseus

Després de l’èxit de Ragazzo, Teatre Tot Terreny torna amb la seva nova proposta: Odisseus. Quimet Pla dirigeix aquesta adaptació contemporània de l’Odissead’Homer, un referent de la literatura universal i un dels grans mites de la cultura Mediterrània.

Es tracta d’una obra multidisciplinar, en què han col·laborat un equip de 30 intèrprets entre els quals hi ha actors, ballarins, cantants, músics i fotògrafs. El projecte es basa en la investigació i l’experimentació escènica com a motors del procés de creació.

Odisseus forma part del cicle Mar de Miralls. Fluxos de migració a la Mediterrània.

Sinopsi

L’Odissea d’Homer ha esdevingut un referent de la literatura universal i un dels grans mites de la cultura mediterrània. El mar esdevé l’escenari perfecte per replantejar el sentit de la memòria i l’amor, i un lloc on l’equilibri entre el deure i el desig -el seny i la rauxa- es pertorba. Una guerra que acaba, el retorn d’uns aqueus fatigats que lluiten per veure de nou la seva terra; i un rei que, rodejat de mar, posa en dubte la seva noble identitat per abraçar les despulles de la supervivència.

A Teatre Tot Terreny apareix el repte d’actualitzar l’Odissea en un espai escènic i a través d’un projecte singular, atrevit i ple de força.

Teatre Tot Terreny

Teatre Tot Terreny ha realitzat espectacles en diversos camps i adreçats a tot tipus de públics: tant teatre per adults, com per infants o adolescents; treballant tant en l’animació de carrer com en obres de teatre de sala. Absenta, Roda, roda poesia…, Antologia per joglars, El General Bum Bum, L’ós & El cant del cigne, Informe per a una Acadèmia, KRAPP, L’última cinta, Helena, Colors i l’aplaudidíssim monòleg de Lali Álvarez interpretat per Oriol Pla, Ragazzo, són alguns dels espectacles més recents de la companyia.

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Deixa la teva valoració

Has d'estar registrat per poder deixar la teva opinió. Pots registrar-te aquí, o pots entrar a continuació:

Articles relacionats