Poc menys que fascinant

Odisseus

Odisseus
09/01/2017

La companyia Teatre Tot Terreny va iniciar el procés de creació d’aquesta producció al gener del 2015, un procés que va durar quatre mesos. La investigació i l’experimentació col·lectiva són el motor del seu mètode de creació. Hi ha treballat un equip multidisciplinari de trenta artistes de diferents àmbits, actors, ballarins, cantants, músics i fotògrafs aportant cadascú la seva visió del clàssic.

Un espai escènic poc menys que fascinant acull aquesta proposta que ens ha deixat literalment meravellats. La sala Beckett inicia amb aquesta obra el cicle “Mar de miralls. Fluxos de Migració a la Mediterrània” que vol promoure una reflexió i debat sobre aquesta temàtica.

Entrem a la Sala de Dalt de la nova Beckett, amb les seves parets desconxades que envolten un ampli espai escènic que permet reproduir les baralles entre aqueus i perses, els dies de navegació d’Ulisses buscant la seva Ítaca, el mar, els monstres marins, la cova de Polifem ….

Un narrador, un excel·lent Oriol Pla, ens introdueix en la historia i al llarg de la representació anirà presentant els episodis que han seleccionat per tal de reviure una història tant universal com oblidada. Buscant donar contemporaneïtat al poema ens mostren les coincidències entre els conflictes emocionals de l’heroi i les inquietuds de la societat actual.

La dramatúrgia final del treball de creació col·lectiu és obra de Pau Matas, Oriol Pla i Quimet Pla que és també el director. Una posada en escena sorprenent per la gran quantitat d’artistes damunt l’escenari barrejant totes les arts amb una gran cohesió i naturalitat, la música, el circ, la dansa, …. dinàmica, fresca, divertida i amb una gran bellesa plàstica en moltes de les escenes.

La música en directe de Marc Giró, Pau Matas, Miquel Pérez, Cèlia Rovira i Aina Vallès que en alguns moments s’incorporen a la representació abandonant el seu lloc a l’esquerra de la sala. En tot moment un ritme trepidant i àgil que ha actuat de fil conductor de l’espectacle. Un moment que ens va arribar a posar pell de gallina va ser l’escena on es toca una guitarra elèctrica al ben mig de l’espai escènic…. brutal !!!

Extraordinàries les interpretacions de tots els actors en un gran treball coral atrevit i ple de força.

Hem pogut gaudir d’un gran espectacle, que té tots els components imprescindibles per l’èxit: frescor, alegria, força i una gran entrega de tots els que ho han fet possible. Mereixeria tenir una llarga vida.

Si desitgeu llegir l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Odisseus

Enllaç copiat!