Violència quotidiana

Negrata de merda

Negrata de merda
08/06/2019

La Pulpe Teatro presenta al Tantarantana la seva producció Un negrata de merda, un text de Denise Duncan que destaca escenes de microviolència que succeeixen a diari a la nostra societat i que, molt sovint, no són denunciades.

El text de la Denise Duncan tracta, a partir d’una situació anecdòtica (una nena insulta un nen negre al pati del col·legi dient-li “negrata de merda”), de desenvolupar un ampli ventall de situacions i de zones moralment qüestionables per a fer reflexionar l’espectador. Tot i la serietat del tema, el text permet escenes d’humor i fins i tot contrapunts còmics que alliberen tensió i funcionen molt bé. Escènicament, la proposta és interessant. Els protagonistes de l’acció dramàtica (els nens) no hi apareixen, sinó que es tracta d’una successió de trobades entre els pares d’ambdós, fent així que el conflicte escènic no es quedi al nivell infantil, sinó que el públic vegi com transcendeix l’anècdota i es converteix en quelcom major.

L’elenc (Dani Arrebola, Catalina Calvo, Anna Ferran, Salvador Miralles y Mar Pawlowsky) fa un gran treball, aconseguint que el públic pugui veure’s reflectit a les seves accions, les seves sensacions, les seves respostes, raonaments… Tant el text com l’actuació de l’elenc són molt notables, i aconsegueixen donar-li un gran interès a l’acció dramàtica i al desenvolupament filosòfic que es planteja al voltant de quant de racista pot ser una persona indirectament.

La representació té alguns moments que desconcerten (un abús, al meu parer, dels recursos audiovisuals; o una escena final que treu importància al clímax de l’escena immediatament anterior), però en la seva totalitat, és molt recomanable i necessària, ja que provoca una reflexió posterior interessant i constructiva sobre el nostre comportament i tot allò que no hauríem de permetre.

← Tornar a Negrata de merda

Enllaç copiat!