Teatre a tocar

Nanoteatre

Nanoteatre
24/11/2014

En els diferents espais de l’entitat cultural d’ Els Lluïsos de Gràcia, s’estan representant cada dissabte quatre obres de petit format, d’una durada de 15 minuts aproximadament i a un preu molt assequible,3 euros per passi. Si les voleu veure totes tindreu una promoció de 10 euros i una cervesa Moritz de regal. Cada obra es representa quatre vegades, en un interval d’una hora per sessió ; és a dir, per exemple “Gato encerrado” es va representar a les 20:30h , 21:30 h, 22:30 h i 23:30 h. Mentre t’esperes entrar al següent passi, pots prendre alguna cosa en el bar que hi ha improvisat a la planta baixa. Nosaltres les vàrem agafar totes quatre i amb una cerveseta a la ma, vam començar per “Gato encerrado”,”La tornada “, “Al 80 % de les dones els agrada que els facin riure” i per últim “Jo…I tu”.

“GATO ENCERRADO”

Passi : 20:30h
Autora: Elba Romero
Direcció: Carlos Briones
Actors: Elba Romero i Carlos Briones
Idioma: Castellà

Sinopsi:

Santi se despierta en un sótano con dolor en la cabeza y con una chica a su lado, una tal Laura, dueña de ese sótano, que le ha salvado la vida rescatándole de las revueltas que había en la ciudad. No pueden salir, la casa se ha derrumbado bloqueando la puerta, están encerrados.
Tienen comida y agua, pero solo tienen unos pocos metros cuadrados para los dos y la radio parece ser que no funciona, y además las preguntas de Laura desconciertan a Santi sobre la identidad de su supuesta salvadora.
Pasan los días, y Santi cada vez está más ansioso por salir de este sótano, a lo que Laura intenta aplacarle los ánimos poniendo a Al Stewart y bailando juntos. Charlando algo más animados, Laura comete un error nombrando el apellido de Santi, el cual él jamás le había comentado… ¿Que está pasando? ¿Laura conocía a Santi? ¿Por qué no se lo ha dicho? ¿Qué hace entonces el ahí en ese sótano? ¿Es Laura quien dice ser? ¿Están realmente encerrados?

Valoració: *** ½

Història d’intriga on realment hem sentit la sensació d’ofec i d’aïllament. Molt bon text de l’Elba Romero i una interpretació molt treballada i del tot creïble d’en Carlos Briones. Ha estat la història més impactant de totes les que hem vist.
Felicitats a tots dos !!!

“LA TORNADA”

Passi: 21h
Autor: Cia. Rumik
Direcció: Cia. Rumik
Actors: Miguel García i Albert Ruiz
Idioma: Català

Sinopsi:

El Jaume (fill de família benestant) i el Leonardo (fill d’immigrants a Barcelona) són dos companys de classe que creixen junts, tot i les diferències socials entre les seves famílies. En aquesta obra reviurem les escenes del primer dia de curs (15 de setembre) de diferents anys: 1990, 1999, 2004 i 2014 (actualitat). Passant per les diferents etapes d’estudi: la primària, l’institut, la universitat i el món laboral.
Durant l’etapa escolar de primària ja es nota la diferència de comportament i d’estatus d’ambdós personatges, incloent una exclusió social o rebuig per part dels companys. Durant l’institut, el Jaume pateix la mort de la seva mare i això el porta a mostrar-se més arrogant amb els seus companys, sobretot amb el Leonardo. Després de l’institut, en la universitat, els seus camins es separaran per seguir cadascú amb el seu propòsit personal però el futur està ple de sorpreses i hi haurà una irònica forma de retrobar-se.

Valoració: *** 1/2

El destí de les persones moltes vegades depèn d’on un neix. Hi ha gent que ho té tot fàcil i no sap el que és lluitar, i d’altres que per molt que lluitin no se’n surten; però la vida dona moltes voltes i de vegades, les coses poden canviar. En Miguel García i Albert Ruiz m’han agradat molt. Obra molt ben interpretada que ens ha agradat força.

“AL 80% DE LES DONES ELS AGRADA QUE LES FACIN RIURE”

Passi: 21:30h
Autor: Miki Esparbé
Direcció: Miki Esparbé
Actors: Edu Buch i Martina Tresserra
Idioma: Català

Sinopsi:

Avui el PAU li demanarà a la MARI PILI si es vol casar amb ell. Vol fer-ho bé, sortir de les peticions convencionals, què tal un flashmob? Perfecte. Ha assajat, ho té tot estudiat, funcionarà. Però malauradament, avui la MARI PILI ha viscut un tràgic esdeveniment que no li permet estar massa per la labor. Seguirà el PAU amb el seu pla? Com reaccionarà ella si ho fa? Estan preparats pel compromís? Estan fets l’un per l’altre? Ell ho té clar, al 80% de les dones els agrada que les facin riure i no fer-se enrere és l’única forma de descobrir si el vol al seu costat fins a la fi dels seus dies.

Valoració: ****

És l’obre que més ens va agradar de les quatre. Original, divertida i molt ben interpretada. Una història un pel surrealista. Fins hi tot podem dir : Vaja parell de frikis !!!.
Tan l’Edu Buch, com la Martina Tresserra, han estat genials.

“JO… I TU”

Passi: 22h
Autor: Muisès Colinas
Direcció: Muisès Colinas i Maria Rodríguez
Actors: Muisès Colina i Maria Rodríguez
Idioma: Català

Sinopsi:

Una parella jove que s’estima molt. Quan estan separats es troben a faltar, quan estan junts es discuteixen. No poden viure separats i no saben viure junts.

Valoració: **

És l’obra que menys ens ha agradat. No l’hem acabat d’entendre i no ens ha transmès res.
Em sap molt de greu, però nois us ho haure-ho de treballar més.

Nosaltres hem sortit molt satisfets.

← Tornar a Nanoteatre

Enllaç copiat!