Olé, olé i olé!!!

Monumental

Monumental
29/04/2022

El teatre Eòlia fa una aposta pels creadors/creadores i intèrprets emergents per donar a conèixer nous talents a partir dels Treballs de Final de Grau de l’Escola Eòlia. L’autor i director és Martí Torras i Mayneris a partir del TFG pel Grau d’Interpretació d’Eòlia amb la col·laboració de Paco Mir a la dramatúrgia.

Anava convençuda que seria un teatre documental sobre el perquè no s’ha fet res a la Monumental des que fa més de 10 anys el Parlament va votar per majoria suprimir els “toros” a Catalunya. No era el que m’esperava tot i que han superat de llarg les meves expectatives. El debat sobre les “corridas” ja no està sobre la taula de les administracions ni en boca de la ciutadania. Després de recollides de signatures, manifestacions a la plaça Sant Jaume i davant de la Monumental tacats de sang i de l’èxit d’una iniciativa popular, el tema ha deixat d’existir tot i que encara hi ha correbous i braus embolats, però no és aquest el tema d’avui. Per això m’ha sorprès aquesta aposta valenta, atrevida i descarada al voltant de “la fiesta” taurina, el llenguatge de la tauromàquia, la veu de polítics, periodistes especialitzats, toreros i fins i tot dels protagonistes de la història: els toros catalans que un cop a l’atur viuen plàcidament a la devesa. La xuleria del món dels toros, la bravura, el cant a  la virilitat, el “Món Mascle” de Terenci Moix, tot queda ridiculitzat amb un humor fi, elegant i sa sense menyspreus ni desautoritzacions.

L’escenografia d’Anna Tantullen és un “ruedo”, el públic col·locat al voltant en dues parts “sol” i “sombra” i acompanyats de “pasodobles y coplas”, un grup de joves actors i actrius fan un treball interpretatiu magnífic. Són Alba Castellví, Patrick Gannon, Rubén Lunares, Natàlia Mas, Marta Penya, Cristina Prats i Guillermo Vernal. Tots ells i elles junts o separats participen en alguna o altra escena les quals se succeeixen amb una velocitat de vertigen, els canvis de vestuari són ràpids, les idees van apareixent amb un matís o un punt de vista diferent, el públic hi participa de manera espontània o provocada i el resultat és espectacular.

← Tornar a Monumental

Enllaç copiat!