Monstres desdibuixats

Monster. De prop ningú és normal

Monster. De prop ningú és normal
04/02/2019

La companyia Arsènic Creacions presenta Monster: de prop ningú no és normal al teatre Tantarantana. La proposta dirigida per Roberto Romei ens presenta a tres actrius que encarnen un grup de música i que, mitjançant el concert que estrena el seu no disc, pretenen explicar la història de Cati, una jove de Calafell.

Monster es presenta, per tant, des de l’inici, com un joc de nivells: Monster és la motocicleta que guarda el pare de la Cati al garatge i és el nom del CD que presenten “Les Prinzelles”. Es tracta, doncs, d’una oscil·lació entre música, comèdia, recreació de la vida de la Cati i interacció amb el públic des del propi plantejament de la representació. Aquest plantejament complex obre molts àmbits: molts personatges, moltes ficcions que es superposen i una gran quantitat de recursos escenogràfics (llums, música, efectes, veus…) que cerquen una mateixa fi, explicar la historia de la Cati.

Blanca Garcia-Lladó, Clara Manyós i Berta Pipò fan un gran treball, tenen una força i una energia que contagien ràpidament el públic. La música que toquen, a més, és encertada, còmica i fa que el públic acabi, en ocasions, aplaudint i seguint el ritme, deixant-se endur pels temes de la banda. Tot i el gran treball de les actrius i la qualitat musical, tants nivells de ficció i tanta comèdia per explicar una història basada en un drama fan que el públic acabi per desconnectar de la pròpia història (la qual perd força i acaba per ser un argument fàcil de predir, dramàtic però contingut, que no és portat enlloc amb un format tan variat i complex en l’enunciació).

Monster és una gran obra perquè tracta d’explicar un drama des de la comèdia, que posseeix un elenc molt enèrgic, jove, femení i amb ganes de fer vibrar el públic amb la seva música. Tot i això, la varietat de la representació acaba per desdibuixar la potència que inicialment té la pròpia història. L’obra acaba convertint-se en un seguit de gags divertits, còmics i emotius però amb una història que, més enllà de connectar-los, es desdibuixa entre ells. Monster té un gran missatge i una gran energia, motiu pel cual, tot i els errors que pugui tenir, ha de ser valorada de forma molt positiva.

← Tornar a Monster. De prop ningú és normal

Enllaç copiat!