“Ficar-se” molt, i bé, en política

No te metas en política: El nuevo tour

No te metas en política: El nuevo tour
04/11/2019

Facu Díaz i Miguel Maldonado són dos humoristes que, els últims anys, han assolit un èxit professional destacable. Ja sigui per les aparicions d’ambdós a Late Motiv d’Andreu Buenafuente, per les aparicions a La Resistencia de David Broncano; o per les temporades del seu propi programa No te metas en política, ambdós còmics han arribat per quedar-se a l’escena de l’humor més actual.

En aquest Nuevo Tour, la parella de còmics ens presenta un show més treballat que la seva primera versió. Ja sense la pressió d’allunyar-se—o acostar-se—al format del seu podcast (el qual ja s’acabà), la llibertat de guió d’aquest nou show és molt positiva. Tot i així, tant el Facu com el “Maltorres” tornen a portar un espectacle on es repassa l’actualitat política més recent—que, com a poc, és convulsa—des d’un humor àcid i crític que és molt valuós. La química del duet còmic no s’ha vist afectada per la fi del podcast, sinó que més aviat es podria dir que es troba en el seu millor moment. Tant quan actuen per separat, com quan coincideixen a escena, la seva sinèrgia produeix que el públic quedi enganxat a una cadena de riures i aplaudiments.

El Nuevo Tour “se mete”—i de ple—dins la política, a la més actual i controvertida: l’ascens de Vox, els nous dirigents dels partits polítics, els conflictes entre partits d’esquerres, l’exhumació, el conflicte a Catalunya… Però no només hi ha espai per a una crítica política, sinó que també hi ha nous formats molt valuosos com l’entrega dels premis “The Maquinest” o grans temes clàssics de la parella. Aquest show és una evolució natural del primer, el qual prenia molt del format del podcast. En aquesta nova versió, hi ha un guió molt més potent que, juntament amb el potencial de la gran parella, contagia al públic a un riure que no s’acaba. És important destacar, també, la gran capacitat de la parella per improvisar tot i a tenir un guió ben marcat.

Tant en Facu Díaz com en Miguel Maldonado dialoguen, improvisen, i es fiquen molt en política en aquest show. El Nuevo Tour millora l’anterior i torna al seu públic la parella que havien perdut després de la fi del seu podcast. Ambdós tornen amb molta energia i amb una actualitat on l’humor i la comèdia encaixen a la perfecció. D’aquesta manera, els balls del Maldonado, els tweets del Facu i la química entre ells els porten a assentar-se com una parella icònica de l’humor actual. Aquesta parella porta un nou show imprescindible per qualsevol seguidor del seu antic podcast, per els nous seguidors després de la seva aparició a la televisió o per algú que no els conegui massa. Àcid, rítmic, enèrgic i amb una química que assegura els riures a un públic que gaudeix al veure com pot ser graciós “ficar-se” en política.

← Tornar a No te metas en política: El nuevo tour

Enllaç copiat!