Bruta i descarada

Masticar hielo

Masticar hielo
14/11/2018

Masticar Hielo és una lliure, descarada, bruta, ordinària, àcida, macabra i divertida adaptació de l’obra Qui Té Por de Virginia Woolf? d’Edward Albee. La companyia El Eje, residents al Tantarantana, sota la direcció de Marc Ribera es pren la llibertat de fer amb aquesta obra el que li dona la gana, literalment.

Sempre és interessant veure propostes tan crues on es provoqui a l’espectador. Però la falta de límits i el descontrol que aquesta obra proposa funciona com un arma de doble tall. D’una banda, aconsegueixen el que sembla ser l’objectiu d’aquesta adaptació, generar riallades i una certa incomoditat en l’espectador. Però d’altra banda, aconsegueixen uns nivells d’estridència que més d’una vegada són difícils de suportar.

Des del primer minut l’energia és tan alta que, malgrat aconseguir una arrencada forta, juga a la seva contra a l’hora de construir una progressió. Resulta difícil mantenir el ritme quan el punt de partida és tan alt. No es tracta d’una obra de gammes, si no més aviat d’extrems, aquí no hi ha lloc per a grisos.

Quelcom semblant succeeix en tractar la part més tràgica de la història. Després del deliri còmic de la primera part, resulta complicat connectar amb el drama més íntim. Això sí, la potent imatge final és sens dubte un gran i emocionant comiat que funciona a la perfecció.

En definitiva, una proposta recomanable per a amants del teatre gamberro i descarat, però no apta per a persones amb timpans sensibles.

← Tornar a Masticar hielo

Enllaç copiat!