Mafia: The Mamzelles Teatre

29/12/2018

Elles no fugen, elles no s’amaguen

Quatre germanes encaren una notícia dramàtica i les seves conseqüències. En el dia més important d’una família mafiosa, el casament de la filla petita, un assassinat ho dinamita tot. Enmig del caos i davant l’absència de nuvis, cosins i marits, els suposadament valents, elles, les dones, podran prendre les regnes de les seves vides, brindaran per allò que mai no van rebre i decidiran per si mateixes, per una vegada a la vida … o mort.

MAFIA dóna el protagonisme a qui acostuma a estar en segon pla, les dones. The Mamzelles (creadores i intèrprets) qüestionen els rols assignats, esperats, executats i assumits -fins i tot amb baralles entre les protagonistes per envejar el paper assignat a una altra de les germanes-. Han escollit com a mostra un terreny malaltissament masculí: els clans mafiosos, on les dones o són mammas que cuinen (no és casualitat que tot passi en una cuina), esposes silencioses o prostitutes / amants. Sí, un món extrem però sota les capes de la caricatura, que tan bé funciona, hi ha molt pòsit de realitat. El missatge reivindicatiu és clar i directe com un tret però allunyat del simplisme.

Tot a través de personatges ben definits i embolicat amb humor molt, molt negre, gore i mala llet però també moments de dolor per l’amor no rebut, transicions electròniques i fins i tot inici en italià. He vist l’obra en diverses ocasions i temporades i en la seva evolució han aconseguit un equilibri entre la farsa i ser contundent -més que estrident- summament apreciable.

La frase: – Éramos sus princesas. – Y sólo eso.

En resum: delirant, tarantiniana, excessiva, divertida, creativa, salvatge i, sobretot, reivindicativa. Estupendes The Mamzelles (Paula Malia, Barbara Mestanza i Paula Ribó) i estupenda Júlia Molins (el seu moment de transició del riure al plor és magnífic).


Tot el que necessites per anar al teatre

Mafia: The Mamzelles Teatre

Mafia: The Mamzelles Teatre

The Mamzelles s’endinsen als escenaris teatrals amb aquesta tragicomèdia inspirada en la màfia italiana. Amb Bàrbara Mestanza, Paula Ribó, Paula Malia i Júlia Molins.

SINOPSI

Estem en alguna part de Calàbria en algun moment dels anys 90. Ens trobem en una cuina, en la nit més calorosa de l’any, la vespra de les noces de la filla petita de Salvatore Maritzzo, un dels homes més poderosos de la ciutat. Les quatre germanes Maritzzo esperen els homes de la família per sopar. Se non li aspettiamo ce andrà di Traverso! Sona el timbre: hi ha una nota: – On vas? –diu Llaria– A buscar al pare –respon Emilia– I qui et protegirà? –Emilia la mira…– Nosaltres ens protegim soles.

Video

Fotos + fotos

Mafia: The Mamzelles TeatreMafia: The Mamzelles TeatreMafia: The Mamzelles TeatreMafia: The Mamzelles TeatreMafia: The Mamzelles Teatre

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Avui a la Sala Atrium he vist aquesta comèdia negra però negre atzabeja i gore molt gore que va ser la guanyadora del cicle DespertaLab 2017 interpretada per la Companyia The Mamzelles. Ens situa a Itàlia on viuen quatre germanes filles d’un capo de la màfia que estan preparant el casament d’una d’elles i reben la notícia que el pare ha mort .Aquest fet els dóna la llibertat de la qual sempre han estat privades a causa del sistema patriarcal al qual estaven sotmeses. No he entès ben bé perquè els primers 15 minuts parlen en italià, i si llegeixes el traductor et perds el que fan les actrius, però bé després canvia ja a castellà fins al final. Una magnífica escenografia i una acurada posada en escena juntament amb un fons de música techno dels anys 90 per a un text que es mou entre la comèdia i el drama però amb una càrrega brutal d’humor negre. Pel que fa a la interpretació Paula Malia, Barbara Mestanza, Júlia Molins i Paula Ribó, les quatre sense distinció, fan un treball extraordinàri. He passat una molt bona estona i he rigut moltíssim, però entenc que algú en alguns moments se senti incòmode. Quina alegria un dimecres amb les entrades exhaurides

  11/01/2018
 • Hebert
  Hebert
  12345

  #MAFIA en la Sala Atrium, ciclo DespertaLab, da el protagonismo a quienes siempre están en segundo plano en estas historias: las mujeres de los clanes. Cuatro hermanas encaran una noticia dramática y sus consecuencias. Drama, humor delirante y sin ser simplonamente explícitas, con mensaje reivindicativo: en medio del mundo mafioso, tan machista, ellas brindarán y decidirán por sí mismas, por una vez en la vida… o muerte.
  Personajes bien definidos y creatividad a cargo de The Mamzelles y una es-tu-pen-da Júlia Molins a quien hacía demasiado tiempo (gran “Collectivus”) que tenía ganas de volver a ver.
  Sí, quizá una dirección externa podía haber redondeado algún pequeño aspecto pero yo me lo pasé muy, muy bien. Ah! Play list ya, por favor!

  16/06/2017
 • Lídia Nuñez
  12345

  Molt bé! Exel•lent!

  15/06/2017
 • Mireia grau camps
  12345

  Sorprenent i impactant de començament a final, plena de detalls que no pots perdre, dones fortes i tendres .Molt bones interpretacions. Aneu-hi si podeu.

  12/06/2017
 • SILVIA CARRETE
  12345

  Nos ha encantado tanto a mi como a mi pareja.
  Muy amena, original y las actrices estan sublimes en sus papeles
  La recomiendo mucho porque han pasado super deprisa los 80 minutos de la obra.
  No me extraña que le hayan dado grandes premios a esta obra.

  11/06/2017
 • Jordi Casas Duocastella
  12345

  Obra molt original en el seu plantejament i execució, amb un sorprenent inici en italià (amb subtítols). Cal destacar especialment el treball de les quatre actrius i la posada en escena, que acaba involucrant el públic. Molt recomanable.

  10/06/2017
 • s
  s
  12345

  Grata sorpresa al ver esta obra,original y muy buena actuacion de las actrices,ir a verla pq vale la pena.

  10/06/2017

Articles relacionats

'Màfia': The Mamzelles, dones, gore i tarantino

'Màfia': The Mamzelles, dones, gore i tarantino

21 Desembre 2017

The Mamzelles recuperen el seu projecte més ambiciós, Màfia, una peça que posa en qüestió el sistema patriarcal a través de la història de quatre filles d’un capo de la màfia calabresa. Després de l’èxit de l’estrena el passat mes de juny, tornen a la Sala Àtrium.

Llegir més... n

Dones violentes a la 'Màfia' de The Mamzelles

Dones violentes a la 'Màfia' de The Mamzelles

6 Juny 2017

The Mamzelles estrenen el seu projecte més ambiciós, Màfia, una peça que posa en qüestió el sistema patriarcal a través de la història de quatre filles d’un capo de la màfia calabresa. Guanyadora del Primer Premi de la Beca DespertaLab, organitzada per la Nau Ivanow i la Sala Àtrium, es podrà veure del 7 al 18 de juny.

Llegir més... n