Campi qui pugui

L'omissió de la família Coleman

L’omissió de la família Coleman
01/11/2018

L’Omissió de la Família Coleman és un text tragicòmic de l’argentí Claudio Tolcachir que després d’una traducció de Jordi Galceran torna a Barcelona per explicar la història d’una disfuncional família catalana.

Els Coleman són un grup de personatges a la deriva, units per un feble vincle familiar el valor del qual són incapaços d’apreciar. Són tot allò que succeeix quan ens oblidem dels altres, quan cadascun lluita per la seva pròpia supervivència i l’empatia desapareix. És la victòria de l’individu per sobre de la comunitat, la victòria del caos per sobre de l’ordre.

Els diferents personatges de la família i les seves excèntriques personalitats doten a l’obra d’un gran component còmic que sens dubte és un dels seus principals atractius. Destacaria els personatges de Sergi Torrecilla i Vanessa Segura, dos pols oposats magistralment interpretats que fan avançar la trama i captiven a l’espectador.

El frenesí d’aquesta bogeria familiar es contagia a tota l’obra, donant-li un ritme accelerat que malgrat comptar amb alguns moments de decaiguda i una escenografia que no acaba de convèncer, condueix a l’espectador a un viatge de riallades agredolces fins al tràgic final.

I és que malgrat el plantejament còmic, aquesta obra és una arma de doble tall. Els espectadors que només esperin riallades s’enfrontaran a un cru relat sobre l’individualisme i la desesperació humana, amb un final tan tendre com a trist.

 

← Tornar a L'omissió de la família Coleman

Enllaç copiat!