Una opinió de Mercè Rubià
Mercè Rubià

Life Spoiler

Un Butaca per a Vicky Luengo, si us plau

19/06/2017

Un Butaca per a Vicky Luengo, si us plau

“Avui estem de celebració, i és que fa ja dos anys que vivim el denominat efecte Crouch. Aquesta filtració dels secrets del nostre destí, aquest spoiler de les nostres vides que ha suposat un abans i un després a la història de l’espècie humana”.

Així comença i enganxa, des del primer minut, Life Spoiler, una tragicomèdia de ciència-ficció escrita pel dramaturg Marc Angelet i el guionista i realitzador Alejo Levis que planteja, a partir de la història de tres personatges que s’hi enfronten de maneres diferents, quin sentit té viure si ja saps què passarà. Un tàndem que funciona a la perfecció (esperem que no es quedi aquí) i que aconsegueix el bo i millor del teatre i el cinema. I és que la primera sensació de l’espectador és la d’estar veient una pel·lícula, però en viu, amb els actors a tocar i certs jocs que només permet la teatralitat.

És un plaer absolut veure a quatre pams els somriures, la incertesa i la tendresa de l’Alícia (Bruna Cusí); els ulls vidriosos i les contradiccions de la Sara, un personatge molt ben dibuixat pels autors que creix encara més a mans de Vicky Luengo (que li donin un Butaca aviat, a cada obra fa un pas endavant i torna a sorprendre!); i els trucs i la comicitat de Sergio Matamala, que té la dificultat d’actuar amb un registre completament diferent sense desentonar. Un plaer immens gaudir d’un text i una direcció intel·ligent i àgil que no només manté l’espectador fascinat per la història, sinó que a més a més fa reflexionar i proporciona bons moments còmics. Una proposta rodona a la qual encara cal sumar-hi un molt bon ús de la il·luminació, el so i l’escenografia de la sempre sorprenent Laura Closca i Sergi Corbera.


Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

Life Spoiler

Life Spoiler

Què passaria si sabéssim que tot està determinat? Que el destí, tal com ens el van explicar no és un conte o un recurs dramàtic en les tragèdies gregues, sinó una realitat absoluta, científica, matemàtica? Com ens afectaria al nostre dia a dia? A les nostres relacions? A les nostres creences més íntimes? Aquest és el joc. Un joc al qual s’enfronten un parell de personatges. Una primera cita de la que, saben, serà una futura vida en comú. Però, podem enamorar-nos de la persona de qui sabem que ens enamorarem?

Video

Fotos

Life SpoilerLife SpoilerLife SpoilerLife SpoilerLife Spoiler

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Hebert

  M’encanta la ciencia ficció, que no és més que, a partir de creatives suposicions, reflexionar sobre com reaccionem davant de canvis, habitualment tècnològcs. L’excusa aquí és la fisica quántica de la que no he entés mai ni un bri, ni en articles ni en aquesta obra. Sí, sé de memòria allò del gat d’Schrödinger, i segueixo amb el meu pensament limitat: o està viu o mort, no fotem.
  Aquí, de sobte, la gent pot saber com serà el seu futur. Apareixen als murs de FB missatges que ells mateixos escriuran d’aquí uns anys. I clar, tot canvia. Si ja està tot decidit, quin sentit fer el que fem i com ho fem? Lliutem per una relació que d’aquí uns anys ja sabem que morirà? Sentirem les papallones a l’estòmac quan coneguem a algú si ja sabem que acabarem junts? On queda la descoberta, la por? Podem refusar aquest coneixement de què serà de nosaltres mentre la resta del món sap del cert el camí a seguir? Cert, en algun moment et perds i no saps en quina realitat estàs, tot s’ha de dir, però no importa gaire.

  Si la sala ja proporciona sempre proximitat, en aquest cas, encara més. Una encertada escenografia ha reduït l’espai on es mouen els personatges a la mínima expressió i de fet es com si veiessis primers plànos televisius de tan a prop com passa tot. Hi ha una relació incipient, un accident de cotxe que canviarà la vida (o mort) de tres personatges però va més enllà i parla de nosaltres. De decidir, de trencar amb el destí, sí és que és possible, de que cada pas que fem, cada decisió, obre un nou futur, una nova línia vital, inclús quan emprenem aquellcamí que al final ens porta a allà d’on fugíem. Tot això amb una estupenda Bruna Cusí (ganes d’El llarg dinar…!) ben acompanyada per la Vicky Luengo i el Sergi Matamala, amb gran treball de so i il·luminació.

  25/06/2017

 • 12345

  Anna

  No me gusta demasiado la ciencia ficción, pero después de ver varios clásicos actualizados que no me han gustado nada (a pesar de las exageradísimas buenas críticas), necesitaba ver algo de nueva creación. La historia es original, pero no me ha convencido del todo la estructura a modo de flashback. Es una estructura muy difícil y tiene su mérito, pero a mí me ha parecido que le ha faltado algo de efectividad. Buenas interpretaciones de los tres actores, en especial las dos actrices, Bruna Cusí y Vicky Luengo, que son las que llevan el peso de la obra y que serán (si no lo son ya) dos de las actrices más importantes de su generación, cada una una con su particular estilo. Espectacular escenografía, buena iluminación. Me encantó la diminuta Sala Flyhard, que te permite estar tan cerca de donde transcurre la acción.

  03/07/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  No tengo perdón De Dios! Soy teatre todo máximo y aún no había pisado la Sala Flyhard. Había visto algunas de sus obras en la temporada de verano de la Villaroel y me habían encantado. Pero la Sala me pillaba muy lejos de casa y no me animaba…
  Hasta ahora! Y no pienso parar de ir!

  He disfrutado MUCHIIIIISIMO con #LIFESPOILER. Ahora entiendo su éxito y su prórroga.
  La historia es atrayente como pocas:
  Un día te encuentras en tu muro de Facebook una publicación en la que te cuenta cómo será tu futuro dentro de 7 años. Al principio te lo tomas a broma pero con el tiempo compruebas que todo se está cumpliendo irremediablemente!
  Una cita, con alguien de quien ya sabes que vas a tener un futuro en común. Pero… eres capaz de enamorarte de la persona que sabremos que nos enamoraremos?
  Una pasada!

  Todos los actores maravillosos. Ha sido mi primera vez viendo actuar a Bruna Cusí y ya la tengo entre mis actrices preferidas. Me encanta!
  Y esa escenografía en un teatro tan pequeño…

  No dejéis de ir a verla!

  10/09/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Semblava que no però a Barcelona encara queden sales de teatre que no coneixem i ahir vam estar en una d’elles: la Sala Flyhard, a prop del mercat d’Hostafrancs, on ara està en cartellera l’obra #LifeSpoiler. L’obra es un thriller de ciència ficció amb una posada en escena minuciosa, on destaca un treball excel·lent d’escenografia i llums, i amb un brillant punt de partida: una societat on totes les publicacions de Facebook dels futurs set anys apareixen publicades de la nit al dia. Un enginyós joc de realitats paral·leles que, fent-nos ballar el cap en algun moment, aprofita per fer una reflexió sobre la possibilitat de canviar el nostre destí, superant amb èxit tots els embolics, paradoxes i girs impossibles que el mateix text planteja. A destacar les magistrals interpretacions de Vicky Luengo i Bruna Cusí i un divertidíssim Sergio Matamala. Una molt bona proposta d’entreteniment que compleix de sobres les expectatives

  10/09/2017

Articles relacionats

'Life Spoiler': conèixer el futur a través de Facebook

'Life Spoiler': conèixer el futur a través de Facebook

7 setembre 2017

Bruna Cusí protagonitza, juntament amb Vicky Luengo i Sergio Matamala, Life Spoiler, una tragicomèdia de ciència ficció que posa en qüestió el destí i s’atreveix a portar la física quàntica al teatre. Parlem amb ella de l’obra, que es podrà tornar a veure -després de l’èxit del passat juliol- a la Sala Flyhard aquest setembre, i del seu moment d’èxit professional en el món audiovisual.

Llegir més...e

'Life Spoiler': conèixer el futur a través de Facebook

'Life Spoiler': conèixer el futur a través de Facebook

9 juny 2017

Bruna Cusí protagonitza, juntament amb Vicky Luengo i Sergio Matamala, Life Spoiler, una tragicomèdia de ciència ficció que posa en qüestió el destí i s’atreveix a portar la física quàntica al teatre. Parlem amb ella de l’obra, que es podrà veure a la Sala Flyhard a partir del 10 de juny, i del seu moment d’èxit professional en el món audiovisual.

Llegir més...e