Les dones de Frank

10/01/2019

Les cançons de Sinatra amb veu i mirada femenina

Recorregut per les cançons més conegudes de Sinatra, de la mà de 4 grans veus amb una excusa narrativa fluixeta i potser innecessària. En realitat, aquestes molt bones veus,  on destaca la presència, carisma i solvència interpretativa de Mone Teruel i Txell Sust, es basten per retre homenatge a la Veu, Frank Sinatra. Frank, aquí en la seva faceta d’ídol d’adolescents, de mares, àvies, estrelles de cine…, amb amistats poc recomanables, expulsat d’Espanya… I , per sobre de tot, una veu i carisma impressionants.

La història és alhora massa simple i a estones massa complicada, amb l’excusa per lligar les cançons: 4 amigues recorden a una senyora que va ser de les primeres fans de Sinatra i que explica diverses històries del cantant. Al mateix temps, una de les amigues pateix un trastorn psicosomàtic que la deixa mig en coma quan rep males notícies, així que per estalviar-li el fet que Sinatra és mort fan un viatge per recórrer llocs importants a la vida del cantant i trobar-se amb grans fans –imitant accents madrileny, andalús…- que els explicaran més anècdotes (difícil pensar que no s’escaparia en algun moment que el centre de la conversa ja no està entre nosaltres…).

Lligades a les històries, s’intercalen cançons de forma natural, això sí, amb adaptacions al català de Roser Batalla d’allò més curoses, que permeten captar l’essència de les lletres dels grans èxits (Fly me to the moon, I’ve got you under my skin, Somethin’ stupid, Night and Day…)

Suposo que jo sóc massa soso i hagués preferit simplement que aquestes 4 bones veus ens regalessin les seves versions de les cançons i ens expliquessin elles les anècdotes rere cada peça.

S’ha d’aplaudir l’aconseguit esperit íntim, gairebé entre amics, de la proposta, la naturalitat amb que flueixen les cançons, acompanyades només d’un piano, 4 tamborets i maletes.


Tot el que necessites per anar al teatre

Les dones de Frank

Les dones de Frank

Les dones de Frank és un espectacle musical dedicat al gran Frank Sinatra, amb cançons, anècdotes, històries i molt d’humor.

Sinopsi

La Cris, la Marina, la Jou i la Carla recorden moments viscuts juntes i amb la Nona, una dona fascinant que els descobreix que, en la seva joventut als Estats Units (ella era d’origen italià i havia viscut a Hoboken, New Jersey), va ser una Bobby-Soxer! La Nona les convidarà a fer un viatge per la vida de Frank Sinatra a través de les seves companyes, altres fans que, com ella, van viure la seva joventut, seguint, recolzant i estimant incondicionalment el seu ídol.

Bobby-Soxer és una denominació sociològica de la dècada de 1940 que descriu les aficionades, sovint molt fervents, de la música d’artistes com Frank Sinatra o Benny Goodman. Les Bobby-Soxers eren, en general, dones adolescents o adultes, entre 12 i 25 anys, que portaven faldilles “canitx” i mitjons curts (bobby socks).

 

Video

Fotos

Les dones de Frank

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració

Articles relacionats