Capitalisme, el musical

Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos

Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos
15/07/2019

No sempre coincideixen una dramatúrgia fascinant amb una posada en escena igualment captivadora, creativa i innovadora. No és només el què sinó també el com. Unir els dos aspectes és tasca àrdua. Quan com aquí, coincideixen en un nivell de qualitat altíssim, assisteixes a una vetllada de Teatre amb majúscules.

D’una banda, la història (naixement, auge i caiguda) d’un símbol del capitalisme: la banca Lehman. Tan icònica va ser la imatge dels seus empleats abandonant estupefactes la seu amb les seves pertinences en una caixa que va ser el símbol de la crisi financera de fa una dècada. Com podia caure un dels símbols i pilars del sistema? Pocs es van preguntar com s’havia convertit en el que era. Potser un dels que sí que ho va fer va ser l’autor del text, Stefano Massini, que ja va ser portat a escena fa un parell de temporades amb una posada en escena dinàmica (són 3 hores anunciades, 3h40 el dia que jo vaig assistir) però modesta comparat amb el desbordament d’imaginació que aquí ens porta Sergio Peris-Mencheta. 6 actors músics, canten, interpreten, es desdoblen, toquen instruments d’una forma apassionada, polifacètica i frenètica, com la pròpia escenografia, canviant sense parar, aprofitada al màxim.

 

La saga durant segle i mig dels Lehamn, emigrants alemanys que van començar amb una petita botiga de venda de teles i en poc temps estaven a l’olimp de la banca mundial. El seu instint natural per als negocis, valents, temeraris, veient oportunitats on altres veien dificultats. Una ambició desmesurada, una confiança en si mateixos aclaparadora … que porta aparellada la supèrbia. Una història minuciosament explicada sense que per això sigui un simple compendi de dades, sinó que està plena d’humor, música i una coreografia mil·limètricament perfecta.

 

El menys bo: el final és tractat sense el temps que mereix (de fet, dubto que els que desconeixen la història captin què va fer caure a aquest tità) comparat amb el detallisme dels primers anys dels 3 germans.

 

En resum: Una manera excelsa, original i creativa d’explicar una història real de forma tan aclaparadora com fascinant

← Tornar a Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos

Enllaç copiat!