Un viatge en el temps

Le Croupier: Esperança Dinamita

Le Croupier: Esperança Dinamita
20/11/2014

Fa pocs dies ens vam assabentar que al Molino es faria un espectacle-homenatge a la cupletista Consol Garcia Colomer, coneguda artísticament com a Esperança Dinamita;  una explosiva vedet dels gloriosos temps que es va viure en el Paral·lel , abans de la Guerra Civil. Com sempre tenim la curiositat  de veure i poder conèixer tot tipus d’espectacles, cap allà que anem!!!

Es tracta d’un concert de 14 cançons  barrejat amb un documental d’Albert Blanch dedicat a la popular vedet Esperança Dinamita; dinamita perquè es veu que era una dona “explosiva” . El documental inclou testimonis actuals de familiars, fotografies, cançons i anècdotes de la vida d’aquesta artista. Les cançons que vam escoltar, eren  els  èxits més populars, que es van poder veure en el Paral·lel  a principis del segle  XX; cançons on el més curiós  eren les seves lletres,  temes  com l’ homosexualitat, el feminisme, el  catalanisme, la política o el sexe. La banda gironina Le Croupier amb  en Carles Cors com a intèrpret principal i la magnífica veu de la cantant Aina Sánchez, ens van interpretar cançons com El papissot, La vaselina, La pulga o L’ex-regidor;  fins i tot  la cançó Pastura, pastura, pastor , l’única  cançó que es coneix  que va ser  escrita per  ella mateixa (molt, molt divertida). I la Mont Plans ,com a artista convidada, ens va sorprendre gratament ,cantant  el “Tango de la cocaïna” .

Amb la dramatúrgia de Josep Maria Miró, la direcció de Xavier Pujolràs, la  veu narradora d’en Pere Arquillué, les explicacions del Xavier Albertí ,la música de  Le Croupier  (Carles Cors, Faló Garcia, Xevi Quiño, Toni Huertas, David Benítez, Josep Picot i Raúl Sànchez), les veus de l’Aina Sánchez ( espectacular !!!), la Mont Plans i l’amfitriona del Molino la Merche Mar, hem gaudit d’un espectacle realment divertit, fresc i distret, aconseguint  fen-nos viatjar en el temps i reviure aquells moments gloriosos del Paral·lel  de finals del S.XIX.

← Tornar a Le Croupier: Esperança Dinamita

Enllaç copiat!