Les guerres de tots

Las guerras de nuestros antepasados

Las guerras de nuestros antepasados
24/09/2023 - Teatre Goya

Las guerras de nuestros antepasados, és d’aquestes obres que no et deixen indiferent, que et toca a fons i sobretot si en la història de la teva família les guerres han tingut un paper cruel i que ha deixat empremta per sempre.

El text de Delibes, en la seva adaptació d’Eduardo  Galán, amb direcció de l’argentí Claudio Tolcachir, és una intel·ligent i delicada crítica a la absurdez de la violència i en conseqüència a totes les guerres. Un text que és història viva del nostre país, interpretat amb un mestratge sublim pel Carmelo Gómez acompanyat del Miguel Hermoso.

Carmelo Gómez és d’aquests actors que mai defrauda damunt de les taules, és una delícia sofrir, gaudir i riure amb el seu Pacífico, el personatge protagonista d’aquesta història emocionant, cruel, i que és comuna a les històries de molts homes de l’època, que per un suposat honor, per ser fidels als valors familiars impostas, es veien obligats a renunciar als seus propis valors, a la seva manera de ser, a la seva vida.

Esment especial també mereixen l’espai escènic i la il·luminació; sense sortir d’aquella presó on el psiquiatre de la presó, Miguel Hermoso, va desgranant els misteris i els perquès d’en Pacífico.

Una obra que emociona, que et porta a records propis familiars, a històries comunes que no haurien de repetir-se mai i que et recorda que el més bell d’aquesta vida és la revolució de ser fidel a un mateix, a pesar que això signifiqui anar en contra dels valors de la teva pròpia família.

És imprescindible i hauria d’esgotar entrades cada nit!

← Tornar a Las guerras de nuestros antepasados

Enllaç copiat!