Els amics els tries, la família és la que et toca

La podrida

La podrida
12/12/2015

Quí són La Peleona ?

La Peleona és una companyia teatral jova i trencadora, creada al 2013, i amb un segell propi, portar al públic a la reflexió. Obres amb aspectes dramàtics que se’ns plantegen de forma divertida i irònica, combinant el sentit de l’humor i la crítica social. Fundada en un principi per Carla Torres i Patrícia Mendoza, actualment són quatre els seus integrants: elles dues i en Quique Nubiola i l’Eugènia Manzanares que es van integrar més tard.

Pe què la Peleona?

Per que senyors, avui en dia per seguir treballant s’ha de lluitar, “pelear” en castellano!!!. Això és el que fa aquesta petita companyia, posar-se els guants de boxa i sortir al ring del teatre a lluitar. I de moment ho estan aconseguint !!!; amb “Sota Zero” em van fer gaudir moltíssim i “La Podrida” no ha estat menys. Personalment m’agrada molt la frescor i naturalitat dels seus projectes i intento no perdrem cap de les seves obres, tot i que de vegades és impossible veure-les totes.

Per què “La Podrida” com a títol de l’obra? .

La Podrida és un joc de cartes, molt divertit, que la Carla jugava a casa seva quan era adolescent, en el que guanya el que millor juga; la teva sort depèn de la mala sort dels teus companys. ”La Podrida” és una obra sàtira sobre les relacions familiars, on les aparences són una mentida “podrida”.

“La Podrida” és una obra de teatre escrita, dirigida i interpretada per Carla Torres. Una crítica en forma de sàtira al voltant de les relacions familiars i una reflexió sobre la competitivitat. Tots ens hi veiem reflectits. Tots tenim conflictes familiars, si no és la sogra, és la cunyada o fins hi tot el mateix germà. Enveja, manipulació, poder, ambició, èxit social, competitivitat, mentides….tot és una mentida “podrida”, i la família de la Lena i el Nil és una d’entre tantes, on l’amor i l’enveja es barregen. La vida familiar no és fàcil, però com diu la Carla: de família només n’hi ha una !!!

En aquesta obra hi ha personatges i protagonistes. Personatges que no surten físicament a l’escenari, però que els tenim presents tota l’estona, com l’avia, la mare i la cunyada (la Cèlia) de la Lena . Els protagonistes són la Lena (Carla Torres), el Nil (Jordi Gràcia) i en Marc (Carles Goñi). Tres interpretacions del tot creïbles per la naturalitat en que se’ns mostren al públic. Bravo!!!

Ha estat tot un encert anar a veure “La Podrida”. El Tantarantana quasi ple, tot hi que era dimecres. Els que hi érem hem aplaudit amb ganes.

Per nosaltres ha estat una nit de bon teatre. De camí a casa ….hem fet un bon repàs a la família.Com deia la meva àvia “ Cuando salgo a la calle me pongo un gorro, las faltas que me ponen por las que pongo”

No us ho penseu, aneu-hi, queden molt poquets dies !!!

Valoració *** 1/2

← Tornar a La podrida

Enllaç copiat!