Drama espectacular

La Perla 29: Bodas de sangre

La Perla 29: Bodas de sangre
30/08/2018

Oriol Broggi i l’excel·lent companyia teatral laperla29 han sigut els responsables de tornar a treure a la llum l’obra teatral Bodas de Sangre, que va ser escrita l’any 1931 pel gran poeta i dramaturg granadí Federico García Lorca. I, com era d’esperar, el muntatge final ha estat espectacular.

Tot i que l’obra està representada per un grup reduït d’actors, tots ells són capaços de representar durant la mateixa obra diferents personatges de manera excel·lent, ja que tot i sent pocs aconsegueixen ocupar i omplir tots els papers. No només l’obra presenta pocs intèrprets, sinó que el material escènic i el vestuari utilitzat també són mínims, però, tot i això, els actors amb la seva veu i gestos omplen l’escena sense necessitat d’utilitzar material superflu.

Encara que els actors desenvolupin un gran paper, no ens hem d’oblidar dels músics i cantants que són, sense dubte, un element clau en aquesta funció. Malgrat no representar cap personatge en concret i situar-se, en un primer moment, en un segon pla, a mesura que transcorre la funció, es converteixen en un element protagonista i imprescindible de l’obra. Tot i que els actors guardin fidelitat al text escrit per Lorca, els músics aconsegueixen traslladar a l’espectador a aquella atmosfera pròpia de l’autor que, a la seva vegada, està reforçada pels precisos i subtils jocs de llums.

L’obra compta amb un muntatge visual, que tenint en compte el gran paper que desenvolupa el grup d’actors, aquest queda en un segon pla passant quasi a ser innecessari. En aquesta mateixa línea es troba la presència d’animals. Aquests dos elements no resten excel·lència a l’obra, però tampoc hi sumen.

Com a conclusió, cal tenir en compte que es tracta d’una obra que respecta totalment el text literari de Lorca i que, per tant, l’espectador es pot submergir en el món literari del dramaturg. A més a més, la posada en escena és brillant. Evidentment, representar un text d’aquest autor no és bufar i fer ampolles, però, sense cap dubte, tant el director com la companyia han aconseguit que l’espectacle sigui en tot el seu conjunt espectacular.

← Tornar a La Perla 29: Bodas de sangre

Enllaç copiat!