Comèdia de la doble moral

La importància de ser Frank

La importància de ser Frank
19/01/2020

Aquesta comèdia d’Oscar Wilde ens parla sobre la falsedat de les aparences en una Anglaterra on l’estricta moral victoriana, representada per una excel·lent Laura Conejero en el paper de Lady Bracknell, obliga els dos protagonistes a construir identitats o vides paral·leles per a poder complir amb els seus desitjos sense sacrificar el seu estatus social. Cal recordar que Wilde va ser empresonat per conducta indecent només tres mesos després de l’estrena d’aquesta obra. Sens dubte sabia del que parlava.

Les dobles identitats dels protagonistes i els seus desitjos sexuals són el motor d’aquesta frenètica comèdia, el ritme de la qual no fa més que ascendir. Rèpliques accelerades, entrades i sortides constants, moments musicals perfectament integrats, una estètica molt cuidada i moltíssima ironia dramàtica són els ingredients d’aquesta proposta de David Selvas. Una divertida experiència que serveix tant per a l’espectador que busca passar una bona estona, pel que vol reviure aquest clàssic teatral o per l’aficionat a la crítica social.

Però, com ha evolucionat aquesta estricta i doble moral victoriana fins a l’actualitat? En quina mesura condiciona les nostres vides? Com construïm la nostra identitat entre l’esfera pública i la privada en l’actual era digital? Aquest exercici d’adaptació a un context contemporani hauria resultat molt fructífer i estimulant. Però això sens dubte, seria una altra obra.

← Tornar a La importància de ser Frank

Enllaç copiat!