Les dones també podem ser Don Juan

La dona pantera

La dona pantera
23/02/2019

Projecte Ingenu ens planteja que passaria si Don Juan fos una dona? Amb quins ulls ens la mirarem? Quines serien les preocupacions?…

Una combinació perfecte entre el teatre i l’audiovisual que dóna a l’espectador diferents punts de vista. A través de la proximitat que ens donen dues càmeres de vídeo Projecte Ingenu aconsegueix  apropar les emocions a l’espectador i aguditzar l’humor.

Tu decideixes on mirar, tens el poder d’elegir quin és el teu punt de vista, una metàfora que també podem relacionar amb com decidim mirar a la figura de la dona Pantera, un personatge que personifica a moltes dones d’aquest món, i que per culpa dels perjudicis socials no poden ser elles mateixes de manera tranquil·la.

L’aparició de Don Juan com a figura masculina al principi de l’obra ens descol·loca una mica, ja que des d’un principi esperes la figura femenina. Però, de mica en mica, quan l’obra avança t’adones que la seva presència ens ajuda a contrastar les diferències socials que s’atorga al gènere per un mateix personatge. L’home és analitzat per psicòlegs, intenta entendre el perquè del seu comportament, quan la dona és desacreditada directament, enviada a l’infern; obligada a estimar, casar-se i tenir fills.

Un text extret del teatre de Josep de Palau i Fabre que acompanya amb perfecta harmonia a tot el muntatge.

← Tornar a La dona pantera

Enllaç copiat!