Mirada fresca i directa

La Chispa

La Chispa
24/06/2023 - Teatre Akadèmia

Superherois quotidians que no saben que ho són, persones que intenten viure en un món millor, que tenen inquietuds i lluiten amb esperança. En un món marcat pel negativisme i l’obsessió que tot és horrible, no va malament tenir un fil d’optimisme del qual tirar.

En una botiga de còmics ubicada al Raval de Barcelona, tres amics intenten reflotar un negoci que no acaba de funcionar mentre fan allò que els apassiona. Un d’ells acaba de conèixer una noia una mica especial que també s’uneix a l’aventura. Al mateix temps, una persona emmascarada es dedica a combatre el crim i les injustícies per la ciutat en un moment polític convuls. Quatre joves a l’escenari donant veu a la seva visió de la societat i el dia a dia, les seves preguntes i la necessitat de donar resposta o actuar-hi.

Aquest relat s’instal·la de manera afable i tranquil en la ment de l’espectadora, això provoca que el somriure a la cara que es forma només començar l’obra no marxi un cop acabat l’espectacle. Es tracta d’una producció fresca, divertida i amb una pretensió total de fer passar una bona estona. I funciona.

Lluís Català, Maria Frias, Miguel Gómez i Núria Orellana son els intèrprets que donen vida als dos amics apassionats pels còmics, la sòcia que busca que el negoci surti endavant i la nova incorporació que aporta una visió especial del futur. La química entre els quatre personatges és un pol que atrau irremeiablement al públic, hi ha un convenciment ple que aquests amics tenen la relació que mostren a l’escenari fora d’ell. La seva confiança i complicitat es transmet a cada interacció. Més d’una espectadora voldria treballar en aquesta botiga de còmics i debatre sobre qui guanyaria la batalla entre Hulk i Godzilla.

Amb una posada en escena amb el més mínim detall estudiat i treballat, la producció aconsegueix crear un espai versemblant i immersiu per donar vida al relat. Hi ha algun serrell que no acaba d’arrodonir la dramatúrgia, l’escena inicial i part de la final queden una mica impostades al costat de la resta de la narració, però això no perjudica en gran mesura el resultat global.

← Tornar a La Chispa

Enllaç copiat!