Les cançons són el mirall de l’ànima

La cançó de sempre

La cançó de sempre
21/01/2024 - Teatre Gaudí Barcelona

Estrenada el setembre de 2023 al Teatre Eòlia, on obria temporada teatral, La cançó de sempre és un espectacle musical de la Companyia 23
i Albert Mora, que ens convida a viatjar per la nostra ciutat.
Barcelona, lloc d’inspiració de molts artistes que li han acabat dedicant un poema, una obra de teatre, una pintura o una cançó. Serrat, Peret, Gato Pérez, Núria Feliu, Freddie Mercury, Montserrat Caballé, Rusiñol, Segarra, Mercè Rodoreda, Maria Eulàlia Capmany i tantes, i tantes d’altres, que amb els seus escrits, poemes i cançons, que parlen de nosaltres, ens ajuden a descobrir o redescobrir qui som i d’on venim, quines són les nostres arrels, i com era o ha estat la nostra ciutat al llarg dels anys.

Es tracta del primer espectacle de creació de la Companyia 23, que va sorgir d’un taller de final de carrera d’alumnes de l’escola Eòlia. Es tracta d’un treball col.lectiu on tots els seus integrants hi han participat en una mateixa mesura.

La Companyia 23 està formada per Roser Genís (piano), Ariadna Montoro, Mireia Obregón, Marina Garcia, Mireia Federico i Esteve Roig. Amb ells hem descobert la joia del temps (Vella xiruca), La Carmeta, la Colombina i els Pierrots, la nostra terra, les nostres arrels, la nostra ciutat.

La cançó de sempre, que pren títol d’una obra breu de Rusiñol, és un viatge a través de la rambla de les flors, el Paral·lel, el barri de Gràcia, el barri xino, el Poble-sec, la platja de la Barceloneta, la plaça del diamant i els jocs Olímpics de Barcelona; un viatge a ritme de cuplet, rumba, poemes fets cançó, cançons de bressol o cançons de la terra.
Melodies, cançons i lletres precioses que formen part de la nostra memòria. Perquè Barcelona té molt poder, Ai qui ho diria, Barcelona i jo (Que sota l’asfalt hi ha la terra dels avantpassats),(Mil perfums i mil colors, mil cares té Barcelona), Les floristes de la Rambla (… ajuden a sortir el sol, donen el blanc a les casades, donen a vídues el dol), La plaça del Diamant (Nits de lluna plens, somnis d’envelat. I quan la cançó acabi, una altra començarà)…

La cançó de sempre és un concert teatralitzat, amb música i veus en directe. Sense cap mena d’escenografia. Tan sols un piano, una guitarra i unes quantes cadires.
Amb les melodies d’en Serrat, fil conductor d’aquest espectacle, i els poemes i alguns fragments d’obres, com Rosita la solterona de Lorca, resseguirem tota la silueta urbana de la ciutat de Barcelona.

La cançó de sempre és un homenatge a la ciutat de Barcelona i a tots aquells artistes que al llarg dels anys, han deixar, mitjançant la seva obra, el retrat d’una societat, una època i una manera de viure, de la nostra ciutat.

Si teniu ganes d’escoltar unes cançons precioses i unes veus meravelloses; si teniu ganes de emocionar-vos, divertir-vos i de passar una bona estona, o descobrir les mil cares de Barcelona, no us perdeu aquest espectacle.

***/****

← Tornar a La cançó de sempre

Enllaç copiat!